Személyi sérülés

személyi sérülésA bekövetkező gépjármű balesetek során sok esetben fordul elő, hogy a károsultak súlyos és kevésbé súlyos sérüléseket szenvednek el. Fontos tudni, hogy az ilyen esetekben a károkozónak (általában a károkozó gépjármű kötelező felelősségbiztosításának) éppúgy helyt kell állnia az okozott károk megtérítésében, mintha “csak” a gépjárműben keletkezett volna kár.

Tapasztalataink szerint gyakran a károsultak nem ismerik a jogaikat vagy nem merik érvényesíteni igényeiket, mert azt gondolják, hogy az elszenvedett személyi sérüléseit előbb vagy utóbb meggyógyulnak, illetve ha táppénzt kapnak, akkor igazából nincs is káruk. Ez a nézőpont azonban egyértelműen helytelen!

Sokan nem tudják, hogy akár egy könnyű sérülésnek is komoly szövődményei lehetnek. Az elszenvedett személyi sérüléset, minden alkalommal egy hosszútávú gyógyulási folyamat követi, amely – bár apró tételekből álló – számottevő kiadást fog eredményezni a károsult számára.

Lényeges, hogy hogy személyi sérüléses baleset esetén a kellő tudás és szakmai hozzáértéssel legyen kezelve kárigénye, hiszen már annak összeállítása is komoly nehézségekbe ütközhet.

Tudja, hogy mekkora az a maximális kártérítési összeg, amelyet személyi sérülés után kaphat? Most ingyenesen megvizsgáljuk ügyét!

   

Mit tegyen, ha személyi sérülést szenvedett?

A legfontosabb tanács, amit adhatunk: ne hősködjön! Még ha csekélynek is tűnik személyi sérülése, később komoly problémák forrása lehet egy olyan testi károsodás, amelyet nem kezelnek időben. Éppen ezért mindenképpen értesítse a rendőrséget, illetve a mentőket!

személyi sérülésMindemellett így a későbbiekben alá tudja támasztani, hogy sérülése valóban a szóban forgó balesetből szerezte, nem pedig egy másikból. A biztósító társaságok előszeretettel hivatkoznak az okozati összefüggés hiányára, mely gyakorlatilag azt jelenti, hogy Ön csak minimális kártérítési összegre lesz jogosult.

Személyi sérülés után egy pontos, részletes és bizonyítékokkal alátámasztott kárigényt kell benyújtani a biztosító társaság részére, amely összeállítása önmagában sem könnyű feladat. Tisztában kell lenni azzal, hogy a benyújtott kárigény minősége határozza meg az elérhető kártérítési összeg nagyságát, ennek következtében nem mindegy, hogy azt ki, milyen körülmények között, milyen formában nyújtja be.

A kárigény benyújtását követően a biztosító azt – jellemző módon igen hosszadalmasan – megvizsgálja (adott esetben szakértők bevonásával) és kialakítja álláspontját, melyet természetesen közöl a károsulttal. Ilyenkor a károsultnak lehetősége van, hogy a biztosító ajánlatát elfogadja, vagy „perre” megy igényével.

Szakemberekből álló csapatunk teljes mellszélességgel kiáll ügyfeleiért és évek hosszú sora alatt megszerzett szakmai tudásával az elérhető legmagasabb kártérítés megfizetését éri el a lehető legrövidebb időn belül. Szeretné, ha az Ön ügyét is megvizsgálnánk?

Kérem az ingyenes tanácsadást!

 

Miben segíthetük Önnek személyi sérülés esetén?

személyi sérülésSzakemberekből álló, profi csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik kártérítési ügyek terén, ezért képesek vagyunk megszerezni Önnek a lehető legmagasabb kártérítési összeget, a lehető legrövidebb időn belül. Személyi sérülése során elszenvedett kárait felmérjük és egy olyan szakszerű kárigénnyel élünk a biztosító társaság irányába, amely az Ön érdekeit védi.

A fentieken túl széleskörű kárrendezésitapasztalatokkal rendelkező kollégáink már a kezdetektől segítségére vannak jogos kárának az érvényesítésében. Ennek érdekében – amennyiben igényli – képviseljük a biztosító társasággal és a károkozóval szemben, ráadásul úgy, hogy tevékenységünkért cserébe csupán sikerdíjat számítunk fel. Tehát Önnek semmiféle anyagi kockázata nincs, hiszen nem kérünk előre pénzt az Ön jogi képviseletéhez, az munkadíjat csakis a sikeres kártérítési eljárás után számoljuk fel.

 

Kérdése van személyi sérüléssel járó balesetét illetően?

Ha Ön bizonytalan kártérítésének összegét, illetve az eljárás folyamatát tekintve, keressen minket a Kapcsolat menüben található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon e-mailt –, és készséggel válaszolunk kérdéseire. Vegye igénybe szolgáltatásunkat!