Közlekedési baleset

“Szabályosan közlekedtem a motorkerékpárommal, amikor egy autó elütött. Több helyen eltört a lábam, így ezért 3,5 millió forint kártérítést kaptam.” Z. Géza

közlekedési balesetSajnos még mindig rengeteg gépjármű baleset történik a közutakon nap mint nap, amelyekben számtalanszor vétlen személyek (és azok vagyontárgyai) is megsérülnek. Az ártatlan felek önhibájukon kívül szereznek lelki és testi sérüléseket.

Tapasztalataink szerint a közlekedési baleset az egyik leggyakoribb károsodási forma. Számos ügyfelünk úgy szenved kárt, hogy közúti baleset során gépjárművébe beleütköznek vagy gépjárművel elütik. Az ilyen esetekben fontos a károsultnak tudnia, hogy a károkozó gépjármű vezetőjének vagy a gépjármű kötelező felelősségbiztosítójának nem csupán a javítási költséget, illetve az úgynevezett totálkárt kell megtérítenie, hanem a balesettel okozati összefüggésben keletkezett valamennyi igazolt egyéb kárát is.

   

Törvényi szabályozás a károsultak védelmére

A kötelező felelősségbiztosításról szóló 2009. évi LXII. törvény szerint minden magyarországi telephelyű gépjármű üzemben tartója köteles a gépjárművére (felelősség)biztosítási szerződést kötni, és azt díjfizetéssel hatályban tartani. Ennek gyakorlati haszna az, hogy a relatíve nagy számban előforduló közlekedési balesetek után biztosan legyen olyan személy (biztosító), aki a károsultak kárát megtérítheti.

“Gyalogosként elütöttek a zebrán! Mindenki el akarta tussolni az ügyemet, ám a Baleseti-kártérítés.com csapatának köszönhetően ez nem sikerült. Hárommillió forint kártérítést kaptam a közlekedési baleset után! László

 

Milyen károkat kell megtérítenie a biztosítónak?

közlekedési balesetGyakorlatilag minden olyan kárt, amely a közlekedési balesettel okozati összefüggésbe hozható. Ennek érvényesítése azonban korántsem egyszerű, hiszen sok esetben egy károsult nem tud sokra menni a biztosítók szakosodott kárrendezőivel, jogászaival. Külön nehézséget okozhat számára, hogy a közlekedési balesetek után – jellemzően – meginduló büntetőeljárás során egyedül kell szembenéznie a balesetet okozó személlyel, illetőleg annak ügyvédjével.

A Baleseti-kártérítés.com szakmai partnereinek sokéves tapasztalata szerint a károsultak a baleset után sincsenek teljesen tisztában az őket megillető jogokról, melynek következtében káraik sem térülnek meg teljes egészében. Másrészről a károsultaknak a baleset után „a legkisebb bajuk is nagyobb annál”, hogy a biztosítókkal hadakozzanak a jogos kártérítésért, melynek következtében káruk egyáltalán nem, vagy csak részben térül meg.

A károk tehát sokfélék lehetnek: kezdve akár a bevásárló központok parkolójában történő koccanástól, a súlyos testi sérüléseken át, egészen a nagy kamionok okozta tömegszerencsétlenségekig.

Közlekedési baleset során megsérült Ön vagy hozzátartozója? Bizonytalan a kártérítést illetően?

Igen, szeretném igénybe venni az ingyenes konzultációt!

 

Mit tegyen, ha közúti balesetet szenved?

közlekedési balesetMindenképpen a baleset helyszínén és a károkozóval együtt töltse ki a baleseti bejelentő nyomtatványt, melyből egy-egy eredeti példány őrizzen meg. Ügyelnie kell a nyomtatvány teljes körű és pontos kitöltésére, mivel a későbbiekben ez lesz a kárrendezés alapdokumentuma. Ha személyi sérülés is történt a baleset során, akkor feltétlenül kérjen rendőri intézkedést és hívjon mentőt – bármilyen csekélynek is látszik a sérülés foka! A személyi sérülés tényét általában külön adatlapon is be kell jelenteni a károkozó gépjármű felelősségbiztosítójánál.

Amennyiben Ön okozott kárt, annyiban a felelősségét a helyszínen ismerje el, a baleseti bejelentő egy eredeti példányát őrizze meg és az okozott kárt – lehetőség szerint – 5 munkanapon belül saját biztosítójánál jelentse be. Saját kára megtérítését ebben az esetben Casco biztosítás alapján kérheti.

Amennyiben vita van a felelősség kérdésében, annyiban mindenképpen kérjen rendőri intézkedést!

A káresemény bekövetkezése után kárigényét 30 napon belül jelentse be a károkozó gépjármű felelősségbiztosítását kezelő biztosító társaságnál. Gépjármű kár esetén a leggyakoribb vita a károsult és a károkozó biztosítója között a baleseti mechanizmus megítélése és a fizetendő kártérítés összege szokott lenni.

Közlekedési baleset során kára keletkezett? Ne dőljön be a biztosítók kedvezőnek tűnő ajánlatainak! Vegye igénybe díjmentes tanácsadásunkat!

Igen, szeretnék jelentkezni az ingyenes konzultációra!

 

Miben és hogyan segítünk?

közlekedési balesetBaleseti kártérítési ügyekre specializálódott szakértői csapatunk teljes mellszélességgel kiáll ügyfeleiért, és évek hosszú sora alatt megszerzett szakmai tudásával az elérhető legmagasabb kártérítés megfizetését éri el, a lehető legrövidebb időn belül. Ennek során a balesetével elszenvedett károkat felmérjük, melynek alapján egy olyan kárigénnyel élünk a biztosító társaságok irányába, mely maximálisan ügyfeleink érdekeit védik. A fentieken túl széleskörű kárrendezési tapasztalatokkal rendelkező kollégáink már a kezdetektől segítségére vannak jogos kárának érvényesítésében. Elismert és nagy szaktudással rendelkező szakértő partnereink a segítségére lehetnek, mivel a kártérítés megfizetését sok esetben szakértői véleménynek kell megelőlegeznie. Ennek érdekében – amennyiben igényli – képviseljük a biztosító társasággal és a károkozóval szemben, ráadásul úgy, hogy tevékenységünkért cserébe csupán sikerdíjat számítunk fel. Tehát Önt előre semmiféle anyagi kockázat nem terheli! Az ügyvédi munkadíjat csakis a sikeres kártérítési eljárás után​ számoljuk fel!

További információkat a baleseti kártérítésről és profi jogi szakértőinkről honlapunkRólunk menüpontjában olvashat.

 

Kérdése van baleseti kártérítését illetően?

Ha Ön bizonytalan kártérítésének összegét, illetve az eljárás folyamatát tekintve, keressen minket a Kapcsolat menüben található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon e-mailt – , és készséggel válaszolunk kérdéseire. Vegye igénybe szolgáltatásunkat!