10+ év speciális tapasztalat a kártérítésben

Balesetet szenvedtél, de nem Te voltál a hibás?
Tudtad, hogy akár több 10-, 100 milliós kártérítési összeget is kaphatsz?

Utas baleset

“Egy gépjármű utasaként szenvedtem balesetet.” – K. Zoltán

Mi a teendő utas baleset esetén?

Sajnos még mindig jó néhány gépjármű baleset történik a közutakon nap mint nap, amelyekben számtalanszor vétlen személyek is megsérülnek. Az ártatlan felek önhibájukon kívül szereznek lelki és testi sérüléseket, ez pedig abban az esetben is elmondható, ha a vétkes gépjárműben tartózkodtak a baleset bekövetkeztekor. Az utasok szintúgy nem tehetnek a sofőr mulasztásáról, mint a baleset más károsultjai.

Utas baleset után a 190/2004. számú kormányrendelet értelmében kártérítés jár, a vétkes jármű utasai esetében is. Sajnos sokszor az utasok súlyosabb sérüléseket szenvednek el, mint maga a sofőr, aki a karambolt okozta. Így magától értetődő, hogy azok a sérülések, károk, amelyeket ők szenvedtek el, kártérítésre érdemesek. A gépjármű utasai által elszenvedett károk legfőképp nem vagyoni eredetűek, hiszen a szerencsétlenségből származó egészségkárosodás, maradandó sérülés (ami lehet akár amputáció, akár más maradandó egészségkárosodás) nem hozhatók rendbe egy nagyobb pénzösszeg segítségével sem.

Súlyos vonatbaleset, kiégett szerelvénnyel.

Több alkalommal tapasztaltuk, hogy a károsultak jelentős többsége nincs tisztában azzal, hogy kártérítés akkor is jár a részükre, amennyiben egy barát, vagy egy családtag által vezetett gépjárműben szenvednek kárt. Több esetben felmerül bennük a gondolat, hogy barátomtól, vagy a családtagomtól nem fogok kártérítést követelni, mivel ezzel még nagyobb gondot okozhatok a számára. Ebben az esetben azonban fontos tudni, hogy a gépjármű kötelező felelősségbiztosítása fedezi a károkozó gépjárműben utazó károsultak kárát is. Ebből pedig egyenesen következik, hogy nem a baráttal és a családdal szemben kell kártérítést kérni, hanem a gépjármű felelősségbiztosítójától!

Mi SEGÍTÜNK Neked!

Ha balesetet szenvedtél, ahol megsérültél, és nem Te voltál a hibás,
akkor akár több 10-, 100 millió forintos kártérítést is kaphatsz!

A kártérítés megfizetését törvény írja elő!

Kérd profi kártérítési szakértőink segítségét!

Kattints a gombra!

Utas baleset tömegközlekedési eszközökön

Hasonló a helyzet továbbá, ha buszon, vonaton, vagy más tömegközlekedési eszközön szenvednek kárt. Ebben az esetben is – amennyiben a gépjármű vezetőjének a felelőssége megállapítható – a tömegközlekedési eszköz felelősség biztosítójának kell fedeznie a károkat, kivétel nélkül mindenkinek és teljes körűen.

BKK buszbaleset letarolt buszmegállóval.

Fontos kiemelni, hogy a tömegközlekedési eszközökön – általában meglévő – utasbiztosítás nem képes fedezni minden kárt. Az utasbiztosítás ugyanis egy úgynevezett összegbiztosítás, mely a biztosítási szerződésben meghatározott mértékig fizet. Példával szemléltetve: ha egy busz a vezető hibájából felborul, és ennek következtében egy utas meghal, akkor a részére – jellemzően – járó öt millió forint nem vagyoni kártérítésből, mindösszesen egy millió forintot képes fedezni egy utasbiztosítás. Ezen felül azonban a többi kárt (tehát további négy millió forintot) nyugodtan lehet követelni a busz kötelező felelősségbiztosítójától.

“Tömegközlekedési eszközön ért a baleset, milyen mértékű kártérítésre vagyok jogosult?”

Kérjen részletes felvilágosítást!

Mit tegyen utas baleset esetén?

A nem vagyoni károk megtérítésére vonatkozó igényünket érdemes mindenképpen profi, kifejezetten kártérítési ügyekre specializálódott szakember segítségével érvényesítenünk. Egy gyakorlott szakembernek nagy tapasztalata van abban, hogy mekkora összeg az, amely elfogadható, és abban is, hogyan kell a biztosítókkal tárgyalni annak érdekében, hogy minél gördülékenyebb legyen az eljárás.

Kérjen segítséget baleseti kártérítés szakértőnktől!!

Egy ilyen eljárás lefolyása rendszerint körülbelül 1 év, amelynek célja, hogy a sebesült eljusson egy olyan stabil egészségi állapotba, amelyből megállapítható a végleges egészségkárosodás mértéke. Következésképpen érdemes minél hamarabb leadnunk kártérítési igényünket a gépjármű kötelező biztosítója számára, már a balesettől számított egy hónapon belül, hiszen minél tovább halogatjuk az igény benyújtását, annál nehezebb lesz bizonyítani, hogy kárunk valóban a közlekedési balesetből származik. Egyébiránt az igény benyújtásának végső határideje 5 év elteltével jár le.

Kérdése van baleseti kártérítését illetően?

Ha Ön bizonytalan kártérítésének összegét, illetve az eljárás folyamatát tekintve, keressen minket a Kapcsolat menüben található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon e-mailt – , és készséggel válaszolunk kérdéseire. Vegye igénybe szolgáltatásunkat!

Balesetet szenvedtél, és hiába nem Te vagy hozzátartozód volt a hibás, szerinted nem kaptál megfelelő kártérítést?

Szeretnéd megtudni, hogy mégis mennyit kaphatsz?

Vegyél részt ingyenes tanácsadásunkon! Csak add meg az adataidat, és szakértőink tájékoztatnak a lehetőségekről!

Balesetet szenvedtél, de nem Te voltál a hibás?
Tudtad, hogy akár több 10-, 100 milliós kártérítési összeget is kaphatsz?

A kimondottan kártérítési ügyekre szakosodott kollégáink most ingyenesen megvizsgálják az ügyedet, és elmondják, mi történhet!

Kártérítésért kapott összeg. Ez akár több 10-, 100 millió ft is lehet.

Kérjük válaszolj az alábbi két kérdésünkre, hogy lássuk, milyen baleset történt!

Milyen balesetet szenvedtél vagy szenvedett a hozzátartozód?

Milyen személyi vagy anyagi kárral járt a baleset?

Köszönjük a válaszaidat, VÁRJ!
Érdekelnek azok a tippek, amikkel megelőzheted, hogy a munkáltatód, vagy a biztosító átverjen?
Akkor add meg az email címed, és töltsd le ingyenes tippjeinket, amik baleset esetén akár több 10, de akár 100 millió forintot is érhet Neked!
Ne feledd, nem csak tippeket adunk, SEGÍTENI is tudunk!

Hogyan? Add meg adataidat, és mi megválaszoljuk a kérdéseidet, ingyenes személyes jogi tanácsadást kapsz profi szakembereinktől! Szabad helyeink gyorsan betelnek, úgyhogy jelentkezz mihamarabb!

Kérjük, add meg adataidat!