10+ év speciális tapasztalat a kártérítésben

Halálos baleset

“Édesapánkat gépkocsival elütötték, és meghalt. Hatmillió forint kártérítést kaptunk.” Sándor

Sajnálatos módon egyre gyakrabban fordul elő, hogy a közúti vagy munkahelyi balesetek halálos kimenetellel végződnek. Egy ilyen tragédia során az elvesztett családtagot semmilyen összeg nem pótolhatja. Azonban a család számára ilyenkor is kártérítés jár a károkozó vagy a biztosító részéről. Amennyiben tehát egy közlekedési, vagy munkahelyi balesetben az elhunyt személy vagy vétlen, vagy csak részben felelős a tragédiáért, akkor a hozzátartozók (bizonyos esetekben barátok is) az elhunyt személy elvesztése miatt kártérítésre lehetnek jogosultak.

Felismerhetetlenségig összetört autó utasterét helyszíneli a kiérkező rendőr.

A gerinctörés, lebénulás, maradandó egészségromlás, rokkantság, amputáció rosszabb esetben baleseti halál mind-mind, olyan személyi sérülés, mely esetén vagyoni és nem vagyoni kártérítés követelhető.

Mire jogosult a hozzátartozó halálos kimenetelű baleset esetén?

Amennyiben egy közlekedési balesetben, munkahelyi balesetben az elhunyt személy vétlen, vagy csak részben felelős, akkor a hozzátartozókat jogilag kártérítés illeti meg.

Többféle kártérítési igény érvényesíthető egy halálos kimenetellel végződő baleset esetén, azonban elsődlegesen tisztában kell lenni azzal, hogy ez sok esetben nehézségekbe ütközhet a biztosító ügyvitele, illetve a kártérítési jogszabályok folyamatos változásai miatt. A biztosítókkal általában nem könnyű kapcsolatba lépni, de ha sikerül is, laikusként rendkívül nehéz hadakozni velük. Általában a károsultakat jogosan megillető összeg töredékét ajánlják fel, a károsultak pedig nem tudják, hogy a megítélt kártérítési összeg többszöröse járt volna nekik.

Miután megtörtént a halálos baleset, a hozzátartozók igényelhetnek vagyoni kártérítést, amelyet a megjelenő kiadások megtérítésére fordíthatnak, mint például a temetési és utazási költségek. A vagyoni kártérítés mellett a családtagok úgynevezett nem vagyoni kártérítés igénylésére is jogosultakká válnak. A nem vagyoni kártérítés a halálos balesetben elhunyt hozzátartozóinak a lelki gyógyulásra, regenerálódásra fordítható kártérítési összeg.

Sokszor a tragédia mellett komoly anyagi kár is éri a családot. Ezért az elhunyt által eltartottak (például gyermek, idősebb szülő, házastárs) igényt tarthatnak tartáspótló járadékra, mely segítségével a halálos baleset előtti életszínvonalukon tudnak tovább élni.

Milyen összegű kártérítés érvényesíthető halálos baleset esetén?

Fontos tudni, hogy a kártérítés abban az esetben is jár, ha az elhunyt személy is felelős volt a halálos baleset bekövetkeztéért. Kivételt képeznek azonban a munkahelyi és üzemi balesetek, hiszen ezekben az esetekben a felelősség teljes mértékben a munkáltatót terheli.

A kártérítési összeg nagysága több tényezőtől is függ, de tapasztalataink szerint a családtagoknak fizetendő kártérítés mértéke átlagosan 1 és 5 millió forint közé tehető. Viszont megfelelő szakértői segítséggel ennek többszöröse is érvényesíthető. A további járadékszerű követelések ezen túlmenően teljesíthetők, melyekkel lehetségessé válik a halálos baleset előtti életszínvonal megtartása.

Felismerhetetlenségig összetört autó utasterét helyszíneli a kiérkező rendőr.

Balesetet szenvedtél, és hiába nem Te vagy hozzátartozód volt a hibás, szerinted nem kaptál megfelelő kártérítést?

Szeretnéd megtudni, hogy mégis mennyit kaphatsz?

Vegyél részt ingyenes tanácsadásunkon! Csak add meg az adataidat, és szakértőink tájékoztatnak a lehetőségekről!

Balesetet szenvedtél, de nem Te voltál a hibás?
Tudtad, hogy akár több 10-, 100 milliós kártérítési összeget is kaphatsz?

A kimondottan kártérítési ügyekre szakosodott kollégáink most ingyenesen megvizsgálják az ügyedet, és elmondják, mi történhet!

Kártérítésért kapott összeg. Ez akár több 10-, 100 millió ft is lehet.

Kérjük válaszolj az alábbi két kérdésünkre, hogy lássuk, milyen baleset történt!

Milyen balesetet szenvedtél vagy szenvedett a hozzátartozód?

Milyen személyi vagy anyagi kárral járt a baleset?

Köszönjük a válaszaidat, VÁRJ!
Érdekelnek azok a tippek, amikkel megelőzheted, hogy a munkáltatód, vagy a biztosító átverjen?
Akkor add meg az email címed, és töltsd le ingyenes tippjeinket, amik baleset esetén akár több 10, de akár 100 millió forintot is érhet Neked!
Ne feledd, nem csak tippeket adunk, SEGÍTENI is tudunk!

Hogyan? Add meg adataidat, és mi megválaszoljuk a kérdéseidet, ingyenes személyes jogi tanácsadást kapsz profi szakembereinktől! Szabad helyeink gyorsan betelnek, úgyhogy jelentkezz mihamarabb!

Kérjük, add meg adataidat!