10+ év speciális tapasztalat a kártérítésben

Balesetet szenvedtél, de nem Te voltál a hibás?
Tudtad, hogy akár több 10-, 100 milliós kártérítési összeget is kaphatsz?

Halálos baleset

Édesapánkat gépkocsival elütötték, és meghalt. Hatmillió forint kártérítést kaptunk.
– Sándor

Felismerhetetlenségig összetört autó utasterét helyszíneli a kiérkező rendőr.Sajnálatos módon egyre gyakrabban fordul elő, hogy a közúti vagy munkahelyi balesetek halálos kimenetellel végződnek. Egy ilyen tragédia során az elvesztett családtagot semmilyen összeg nem pótolhatja. 

Ha egy családtagunkat, vagy szerettünket veszítjük el egy halálos balesetben, az érzelmi szempontból életreszóló nyomot hagy bennünk, ha azonban a halálos baleset áldozata volt a család fő kenyérkeresője, elvesztése anyagi nehézségeket is okozhat. Amennyiben szerettünk halálos baleset áldozatává válik, a sokk és a gyász miatt valószínűleg a kártérítési igény bejelentése lesz az utolsó dolog, amire gondolni fogunk.

A kétségbeesés szakasza

Az ilyen szörnyű baleseteknél az első fájdalom és sokk után kétségbeesünk és több kérdés is felmerül bennünk. Arra gondolunk, hogy:

  • mi lesz velem és a szeretteimmel?
  • ki fogja eltartani a családomat és miből? 

Miért fontos, hogy kártérítést igényeljünk hozzátartozónk halálos balesete után?

A család számára ilyenkor is kártérítés jár a károkozó vagy a biztosító részéről. Amennyiben tehát egy közlekedési, vagy munkahelyi balesetben az elhunyt személy vagy vétlen, vagy csak részben felelős a tragédiáért, akkor a hozzátartozók (bizonyos esetekben barátok is) az elhunyt személy elvesztése miatt kártérítésre lehetnek jogosultak.

A gerinctörés, lebénulás, maradandó egészségromlás, rokkantság, amputáció, rosszabb esetben halálos baleset, mind-mind, olyan személyi sérülés, mely esetén vagyoni és nem vagyoni kártérítés követelhető.

A Baleseti-kártérítés.com szakmai partnereinek sokéves tapasztalata szerint szerint, a károsultak, akik szerettük halálos balesete után hozzánk fordulnak, sokszor a kártérítési ügyintézést túl bonyolultnak látják, úgy érzik, nincs senki, aki mellettük állna. 

A kártérítés miatt lehetősége van, hogy úgy érezze, igazságot szolgáltattak szerettének és nem hagyták Önt és családját sem magára. 

Kártérítésekre szakosodott jogi partnereink képesek megszerezni hozzátartozójuk halálos balesete után Önnek és családjának a lehető legmagasabb kártérítést, amit a temetési, utazási költségekre, az elhunyt kiesett jövedelmét pótlására tudnak fordítani és ami bizonyos szintű anyagi biztonságot nyújthat Önnek és családjának. 

Elismert és nagy szaktudással rendelkező szakértő partnereink a segítségére lehetnek, mivel a kártérítés megfizetését sok esetben szakértői véleménynek kell megelőlegeznie. Ezért képviseljük a biztosító társasággal és a károkozóval szemben, ráadásul úgy, hogy tevékenységünkért cserébe sikerdíjat számítunk fel. Ez azt jelenti, hogy Önnek semmit nem kell előre fizetnie, az ügyvédi munkadíjat csakis a sikeres kártérítési eljárás után​ számoljuk fel!

További információkat a baleseti kártérítésről és profi jogi szakértőinkről honlapunk Rólunk menüpontjában olvashat.

Mit tegyek, ha hozzátartozómat közlekedési balesetben halálos baleset érte?

A legfontosabb, hogy a halálos baleset minden körülménye minél pontosabban rögzítve legyen. Ha cserbenhagyásos közlekedési balesetről van szó, azonnal értesíteni kell a rendőrséget. Ha lélekjelenléte lehetővé teszi, próbálja megjegyezni a cserbenhagyó rendszámát, az autó típusát. Minél gyorsabban ad pontos leírást a rendőröknek, annál valószínűbb, hogy később elkapják a tettest, Ön pedig kártérítéshez jut.

Sajnos nagyon sok közlekedési baleset történik az utakon, köztük halálos baleset is, a mi tapasztalataink szerint a közlekedési baleset az egyik leggyakoribb halállal végződő baleset. Az ilyen esetekben fontos a károsultnak vagy hozzátartozójának tudnia, hogy a károkozó gépjármű vezetőjének vagy a gépjármű kötelező felelősségbiztosítójának nem csupán a javítási költséget, illetve az úgynevezett totálkárt kell megtérítenie, hanem a balesettel okozati összefüggésben keletkezett valamennyi igazolt egyéb kárát is.

Ilyen személyi sérülés a maradandó egészségkárosodás, rokkantság, amputáció, legrosszabb esetben halálos baleset, melyek esetén vagyoni és nem vagyoni kártérítés követelhető

Munkahelyi balesetben hozzátartozómmal halálos baleset történt, mi a teendő?

Sajnos munkahelyi balesetben is történhet halálos baleset, itt a legfontosabb annak megállapítása, hogy valóban munkahelyi baleset történt.

A leggyakrabban a halált okozó munkahelyi balesetek egyetlen esemény, például magasból való lezuhanás vagy valamilyen munkahelyi jármű által okozott tragédia következményei. 

Munkahelyi baleset esetén a munkavállaló a munkahelyén vagy a munkavégzésével összefüggésben sérülést szenved, és ebből eredően kára keletkezik. Fontos tudatában lenni annak, hogy amennyiben egy munkavállaló a munkavégzése során balesetet szenved, az abból eredő vagyoni és nem vagyoni károkat a munkáltatónak teljes körűen meg kell térítenie.

Mire jogosult a hozzátartozó halálos kimenetelű baleset esetén?

Amennyiben egy közlekedési balesetben, munkahelyi balesetben az elhunyt személy vétlen, vagy csak részben felelős, akkor a hozzátartozókat jogilag kártérítés illeti meg.

Többféle kártérítési igény érvényesíthető egy halálos baleset esetén, azonban elsődlegesen tisztában kell lenni azzal, hogy ez sok esetben nehézségekbe ütközhet a biztosító ügyvitele, illetve a kártérítési jogszabályok folyamatos változásai miatt. A biztosítókkal általában nem könnyű kapcsolatba lépni, de ha sikerül is, laikusként rendkívül nehéz hadakozni velük. Általában a károsultakat jogosan megillető összeg töredékét ajánlják fel, a károsultak pedig nem tudják, hogy a megítélt kártérítési összeg többszöröse járt volna nekik.

Miután megtörtént a halálos baleset, a hozzátartozók igényelhetnek vagyoni kártérítést, amelyet a megjelenő kiadások megtérítésére fordíthatnak, mint például a temetési és utazási költségek. A vagyoni kártérítés mellett a családtagok úgynevezett nem vagyoni kártérítés igénylésére is jogosultakká válnak. A nem vagyoni kártérítés a halálos balesetben elhunyt hozzátartozóinak a lelki gyógyulásra, regenerálódásra fordítható kártérítési összeg.

Sokszor a tragédia mellett komoly anyagi kár is éri a családot. Ezért az elhunyt által eltartottak (például gyermek, idősebb szülő, házastárs) igényt tarthatnak tartáspótló járadékra, mely segítségével a halálos baleset előtti életszínvonalukon tudnak tovább élni.

Halálos baleset esetén azzal is számolni kell, hogy a család végleg elveszítette az elhunyt személy jövedelmét. Ilyenkor jövedelempótló életjáradékot, vagy a járadék egy összegben történő megváltását is igényelhetjük. A kárigényben idős szülők támogatásával, akár gyermekek taníttatásának konkrét költségeivel is számolni lehet.

Milyen összegű kártérítés érvényesíthető halálos baleset esetén?

Fontos tudni, hogy a kártérítés abban az esetben is járhat, ha az elhunyt személy is felelős volt a halálos baleset bekövetkeztéért. Kivételt képeznek azonban a munkahelyi és üzemi balesetek, hiszen ezekben az esetekben a felelősség teljes mértékben a munkáltatót terheli.

A kártérítési összeg nagysága több tényezőtől is függ, de tapasztalataink szerint a családtagoknak fizetendő kártérítés mértéke átlagosan 1 és 5 millió forint közé tehető. Viszont megfelelő szakértői segítséggel ennek többszöröse is érvényesíthető. A további járadékszerű követelések ezen túlmenően teljesíthetők, melyekkel lehetségessé válik a halálos baleset előtti életszínvonal megtartása.

Kártérítés kaptak a műegyetemi tűzben meghalt tűzoltók szülei

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság első fokon milliós nagyságrendű nem vagyoni kártérítést ítélt meg a műegyetemi tűzben meghalt két tűzoltó szüleinek. A harmadik áldozat perében áprilisban várható döntés. A katasztrófavédelem nem nyújt be fellebbezést.

Az áldozatok családtagjai azért indítottak munkaügyi kártérítési pert, mert a munkáltató által kötött élet- és balesetbiztosításon túl a katasztrófavédelem elutasította a további kárigényt, a biztosító 2,5 millió forintot fizetett a szülőknek. A tárgyalás során a katasztrófavédelem arra hivatkozott, hogy a biztosító az összes jogszerű igényt megtérítette. Az MTI úgy értesült, hogy az édesanyák 8-8 millió forint, az édesapák 7-7 millió forint nem vagyoni kártérítést kaptak. A megítélt összegből levonják a biztosítás alapján fizetett 2,5 millió forintot. A szülők havi járadékra is jogosultak az elhunyt tűzoltók kiesett jövedelmének pótlására. A katasztrófavédelem tudomásul vette az ítéletet és kifizeti a kártérítést.A három tűzoltó, Horváth Ákos hadnagy, Reppmann Károly hadnagy és Pintér Gábor főhadnagy 2006. augusztus 8-án a budapesti Műegyetem központi épülete pincéjében lévő lőtéren keletkezett tűz oltásában vett részt. A tűzoltók halálát az okozta, hogy a pincében lévő lőtéren a sűrű fekete füstben eltévedtek, légzőkészülékükből pedig kifogyott a levegő, és megfulladtak. Az oltás közben hét másik tűzoltó füstmérgezést kapott.

Forrás: Origo.hu

Hogyan tudunk Önnek segíteni abban, hogy a baleseti kártérítés összege minél magasabb legyen?

Ha Önt, vagy hozzátartozóját bármilyen sérülés érte, beleértve a halálos balesetet is, kérje szakértőink segítségét! Kártérítésre szakosodott szakértő partnereink segítségével, akik több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, arra törekszünk, hogy a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legmagasabb kártérítési összeget szerezzük meg Önnek. Ez azt is jelentheti, hogy akár a biztosítók által felajánlott összeg 10x-esét is megkaphatja!

Szerezze meg a maximális kártérítést és jelentkezzen ingyenes konzultációra!

Ha Ön bizonytalan kártérítésének összegét, illetve az eljárás folyamatát tekintve, keressen minket a Kapcsolat menüben található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon e-mailt –, és készséggel válaszolunk kérdéseire. Vegye igénybe szolgáltatásunkat!

Balesetet szenvedtél, és hiába nem Te vagy hozzátartozód volt a hibás, szerinted nem kaptál megfelelő kártérítést?

Szeretnéd megtudni, hogy mégis mennyit kaphatsz?

Vegyél részt ingyenes tanácsadásunkon! Csak add meg az adataidat, és szakértőink tájékoztatnak a lehetőségekről!

Balesetet szenvedtél, de nem Te voltál a hibás?
Tudtad, hogy akár több 10-, 100 milliós kártérítési összeget is kaphatsz?

A kimondottan kártérítési ügyekre szakosodott kollégáink most ingyenesen megvizsgálják az ügyedet, és elmondják, mi történhet!

Kártérítésért kapott összeg. Ez akár több 10-, 100 millió ft is lehet.

Kérjük válaszolj az alábbi két kérdésünkre, hogy lássuk, milyen baleset történt!

Milyen balesetet szenvedtél vagy szenvedett a hozzátartozód?

Milyen személyi vagy anyagi kárral járt a baleset?

Köszönjük a válaszaidat, VÁRJ!
Érdekelnek azok a tippek, amikkel megelőzheted, hogy a munkáltatód, vagy a biztosító átverjen?
Akkor add meg az email címed, és töltsd le ingyenes tippjeinket, amik baleset esetén akár több 10, de akár 100 millió forintot is érhet Neked!
Ne feledd, nem csak tippeket adunk, SEGÍTENI is tudunk!

Hogyan? Add meg adataidat, és mi megválaszoljuk a kérdéseidet, ingyenes személyes jogi tanácsadást kapsz profi szakembereinktől! Szabad helyeink gyorsan betelnek, úgyhogy jelentkezz mihamarabb!

Kérjük, add meg adataidat!