10+ év speciális tapasztalat a kártérítésben

Balesetet szenvedtél, de nem Te voltál a hibás?
Tudtad, hogy akár több 10-, 100 milliós kártérítési összeget is kaphatsz?

Munkabaleset, munkahelyi baleset

“Munkahelyi balesetben lábtörést szenvedtem, munkáltatóm szerint ezért nekem nem jár semmi. Köszönöm, hogy segítettek, és így másfélmillió forint kártérítést kaphattam.” V. Imre

Munkahelyi és közlekedési baleset miatt érkezik a legtöbb igénylés a kártérítés után.

Lényeges tudni, hogy nem minden munkavégzéssel kapcsolatos baleset minősül üzemi balesetnek és nem minden üzemi baleset egyben munkahelyi baleset.

Munkahelyi balesetnek azt nevezzük, mikor a munkavállaló a munkaköri feladatai teljesítése során vagy azzal okozati összefüggésben kár szenved. A munkabaleset során keletkezett kár lehet akár a ruházatában, használati tárgyaiban bekövetkezett kár, de személyi sérülés vagy akár halálos munkahelyi baleset is. A kár szempontjából lényegtelen, hogy a baleset hol és mikor következett be, és figyelmen kívül marad a munkavállaló esetleges közrehatásnak mértéke is (objektív felelősség).

Térdsérülést szenvedett úr munkahelyi baleset alkalmával.

Munkabaleset következik tehát be, ha a foglalkozás körében végzett munkához kapcsolódó közlekedés (árufuvarozás), anyagmozgatás (targonca), üzemi étkeztetés (ebédidőben), tisztálkodás (zuhanyozás), foglalkozás – egészségügyi szolgáltatás (wc használat), illetve a munkáltató által nyújtott egyéb szolgáltatás igénybevétele során éri a munkavállalót. Munkahelyi baleset esetében azonban fontos tudni, hogy azt csak a munkavállaló szenvedheti el, így megbízás, vagy (al)vállalkozás, illetve ún. „feketemunka” esetén nehezebben lehetséges kártérítést követelni a munkáltatótól!

Mi SEGÍTÜNK Neked!

Ha balesetet szenvedtél, ahol megsérültél, és nem Te voltál a hibás,
akkor akár több 10-, 100 millió forintos kártérítést is kaphatsz!

A kártérítés megfizetését törvény írja elő!

Kérd profi kártérítési szakértőink segítségét!

Kattints a gombra!

A kártérítés összege nagyon változatos lehet amennyiben munkahelyi baleset történt. A biztosítók egyfajta iránymutatást tudnak adni, de a törvényileg minket megillető összeg ettől drasztikusan is eltérhet.

Több szempontot kell figyelembe venni, ha munkabaleset történik, ezek jelentős mértékben meghatározzák a kártérítés összegét.

Min múlik a kártérítés összege?

  • Ki a felelős?
  • A munkavégző betartotta-e a biztonsági intézkedéseket?
  • A munkaadó biztosította-e a biztonsági előírásokat?
  • Alkalmas állapotban volt-e a munkavégézésre?
  • Elkerülhető lett volna-e a baleset?
  • Milyen szintű sérülést szerzett a munkavállaló?
  • Mennyi a gyógyulási idő?
  • Mekkora veszteség éri a munkavégzőt és a családját?

A munkahelyi baleseteknél nem csak az számít, hogy mekkora sérülést szenvedett az áldozat, hanem az is, hogy ez rá milyen hatással lehet a jövőben. Egy titkárnő munkáját kétség kívül megnehezíti egy kéztörés. Azonban rövid idővel később újra munkába állhat. Egy rakodómunkás számára ugyanez a kéztörés sokkal nagyobb veszéllyel jár, hiszen teljes felépüléséig keresőképtelen marad a dolgozó.

Jól látható, hogy ugyanaz a kéztörés is más mértékben sújtja a sérülteket, ennek megfelelően a kártérítés összege is eltérő lehet

Üzemben dolgozók védőfelszerelésben állnak, feltételezhetően egy baleset körül.

Fontos azonban, hogy mindenképpen legyen pontosan és hitelesen rögzítve a baleset. Nagyon fontos, hogy legyen megfelelően jegyzőkönyvezve, illetve őrizzük meg a hatósági és orvosi papírokat. Ne bízzunk az ígéretekben és ne egyezzünk bele, hogy majd “okosba” megoldjuk a dolgot. Sajnos tapasztalataink szerint az ilyen alkuk, szívességek során mindig a károsult húzza a rövidebbet.

Akkor járunk el a legbölcsebben, ha mindent rögzítünk a jegyzőkönyvben, illetve konzultálunk egy független baleseti specialistával, aki harcol az érdekeinkért és képes a lehető legmagasabb, minket megillető kártérítést megszerezni számunkra.

Balesetet szenvedtél, és hiába nem Te vagy hozzátartozód volt a hibás, szerinted nem kaptál megfelelő kártérítést?

Szeretnéd megtudni, hogy mégis mennyit kaphatsz?

Vegyél részt ingyenes tanácsadásunkon! Csak add meg az adataidat, és szakértőink tájékoztatnak a lehetőségekről!

Balesetet szenvedtél, de nem Te voltál a hibás?
Tudtad, hogy akár több 10-, 100 milliós kártérítési összeget is kaphatsz?

A kimondottan kártérítési ügyekre szakosodott kollégáink most ingyenesen megvizsgálják az ügyedet, és elmondják, mi történhet!

Kártérítésért kapott összeg. Ez akár több 10-, 100 millió ft is lehet.

Kérjük válaszolj az alábbi két kérdésünkre, hogy lássuk, milyen baleset történt!

Milyen balesetet szenvedtél vagy szenvedett a hozzátartozód?

Milyen személyi vagy anyagi kárral járt a baleset?

Köszönjük a válaszaidat, VÁRJ!
Érdekelnek azok a tippek, amikkel megelőzheted, hogy a munkáltatód, vagy a biztosító átverjen?
Akkor add meg az email címed, és töltsd le ingyenes tippjeinket, amik baleset esetén akár több 10, de akár 100 millió forintot is érhet Neked!
Ne feledd, nem csak tippeket adunk, SEGÍTENI is tudunk!

Hogyan? Add meg adataidat, és mi megválaszoljuk a kérdéseidet, ingyenes személyes jogi tanácsadást kapsz profi szakembereinktől! Szabad helyeink gyorsan betelnek, úgyhogy jelentkezz mihamarabb!

Kérjük, add meg adataidat!