Munkabaleset

“Munkahelyi balesetben lábtörést szenvedtem, munkáltatóm szerint ezért nekem nem jár semmi. Köszönöm, hogy segítettek, és így másfélmillió forint kártérítést kaphattam.” V. Imre

Közlekedési és munkabaleset miatt érkezik a legtöbb igénylés a kártérítés után.

üzemi baleset

Lényeges tudni, hogy nem minden munkavégzéssel kapcsolatos baleset minősül üzemi balesetnek és nem minden üzemi baleset egyben munkahelyi baleset.

Munkahelyi balesetnek azt nevezzük, mikor a munkavállaló a munkaköri feladatai teljesítése során vagy azzal okozati összefüggésben kár szenved. A munkabaleset során keletkezett kár lehet akár a ruházatában, használati tárgyaiban bekövetkezett kár, de személyi sérülés vagy akár halálos munkahelyi baleset is. A kár szempontjából lényegtelen, hogy a baleset hol és mikor következett be, és figyelmen kívül marad a munkavállaló esetleges közrehatásnak mértéke is (objektív felelősség).

Munkabaleset következik tehát be, ha a foglalkozás körében végzett munkához kapcsolódó közlekedés (árufuvarozás), anyagmozgatás (targonca), üzemi étkeztetés (ebédidőben), tisztálkodás (zuhanyozás), foglalkozás – egészségügyi szolgáltatás (wc használat), illetve a munkáltató által nyújtott egyéb szolgáltatás igénybevétele során éri a munkavállalót. Munkahelyi baleset esetében azonban fontos tudni, hogy azt csak a munkavállaló szenvedheti el, így megbízás, vagy (al)vállalkozás, illetve ún. „feketemunka” esetén nehezebben lehetséges kártérítést követelni a munkáltatótól!

   
Mekkora a kártérítés összege munkabaleset során?

A kártérítés összege nagyon változatos lehet amennyiben munkahelyi baleset történt. A biztosítók egyfajta iránymutatást tudnak adni, de a törvényileg minket megillető összeg ettől drasztikusan is eltérhet.

Több szempontot kell figyelembe venni, ha munkabaleset történik, ezek jelentős mértékben meghatározzák a kártérítés összegét.

Min múlik a kártérítés összege?

  • Ki a felelős?
  • A munkavégző betartotta-e a biztonsági intézkedéseket?
  • A munkaadó biztosította-e a biztonsági előírásokat?
  • Alkalmas állapotban volt-e a munkavégézésre?
  • Elkerülhető lett volna-e a baleset?
  • Milyen szintű sérülést szerzett a munkavállaló?
  • Mennyi a gyógyulási idő?
  • Mekkora veszteség éri a munkavégzőt és a családját?

üzemi baleset

A munkahelyi baleseteknél nem csak az számít, hogy mekkora sérülést szenvedett az áldozat, hanem az is, hogy ez rá milyen hatással lehet a jövőben. Egy titkárnő munkáját kétség kívül megnehezíti egy kéztörés. Azonban rövid idővel később újra munkába állhat. Egy rakodómunkás számára ugyanez a kéztörés sokkal nagyobb veszéllyel jár, hiszen teljes felépüléséig keresőképtelen marad a dolgozó.

Jól látható, hogy ugyanaz a kéztörés is más mértékben sújtja a sérülteket, ennek megfelelően a kártérítés összege is eltérő lehet.

Fontos azonban, hogy mindenképpen legyen pontosan és hitelesen rögzítve a baleset. Nagyon fontos, hogy legyen megfelelően jegyzőkönyvezve, illetve őrizzük meg a hatósági és orvosi papírokat. Ne bízzunk az ígéretekben és ne egyezzünk bele, hogy majd “okosba” megoldjuk a dolgot. Sajnos tapasztalataink szerint az ilyen alkuk, szívességek során mindig a károsult húzza a rövidebbet.

Akkor járunk el a legbölcsebben, ha mindent rögzítünk a jegyzőkönyvben, illetve konzultálunk egy független baleseti specialistával, aki harcol az érdekeinkért és képes a lehető legmagasabb, minket megillető kártérítést megszerezni számunkra.

Önt is baleset érte? Szerezze meg a legmagasabb kártérítést!
Kérje tapasztalt kártérítési szakértőnk segítségét!

JELENTKEZZEN MOST AZ INGYENES KONZULTÁCIÓRA