Halálos kimenetelű közúti baleset

“Szeretnénk gyermekeimmel a veszteség ellenére is a baleset előtti színvonalon élni!” V. Zsuzsa

halálos közúti balesetTapasztalataink szerint – sajnálatosan – egyre gyakoribb, hogy a közúti balesetek halálos kimenetellel végződnek. Az ilyen jellegű veszteségek természetüknél fogva mindig tragikusak, hiszen egy gyermeknek, egy házastársnak vagy szülőnek az elvesztése pótolhatatlan, melyből eredően a fizetendő kártérítés sem fogja meg nem történté tenni a tragédiát. Azonban e körülmény nem jelentheti, hogy ne kerülhessen sor kártérítés fizetésére a károkozó, avagy a biztosító részéről. Amennyiben tehát egy halálos közúti baleset vagy más baleset során (például: munkabaleset) az elhunyt személy vétlensége, vagy csak részbeni felelőssége merül fel, akkor a hozzátartozók (bizonyos esetekben barátok is!) az elhunyt elvesztése miatt kártérítést érvényesíthetnek.

 

Mire jogosult a hozzátartozó egy halálos közúti baleset esetén?

Többféle igény érvényesíthető, azonban tisztában kell lenni azzal, hogy sok esetben nehézségekbe ütközhet a hozzátartozó, jellemzően a biztosító kötekedése vagy a tévesen értelmezett bírói/ítélkezési gyakorlat miatt. A tragédia megtörténte után a hozzátartozók természetesen igényelhetik az indokolt és felmerült költségeik megtérítését (temetési költségek, utazási költségek, stb.), illetve jogosultakká válnak úgynevezett nem vagyoni kártérítés követelésére is. Ennek mértéke azonban nagyban függ a rokoni viszony fokától és az elhunyt életkorától is.

halálos közúti balesetA fentieken túl az elhunyt személy által eltartottak (például: gyermek, idősebb szülő, házastárs) igényt tarthatnak olyan tartás pótló járadék megtérítésére is, mely elsődlegesen azt hivatott elősegíteni, hogy a baleset előtti életszínvonalukon tudjanak tovább élni. Amennyiben tehát egy közlekedési balesetben elhunyt személy vétlensége, vagy csak részbeni felelőssége merül fel, akkor a hozzátartozók (bizonyos esetekben barátok is!) az elhunyt elvesztése miatt kártérítést érvényesíthetnek.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk kártérítési igénye érvényesítésében! Kérjen ingyenes konzultációt!

Igen, visszahívást kérek!

 

Milyen összegű kártérítés érvényesíthető halálos közúti baleset megtörténtekor?

Elsődlegesen lényeges kiemelni, hogy kártérítés abban az esetben is jár, ha a balesetért felelős személlyel együtt az elhunyt személy is felelős a balesetért, ilyenkor az úgynevezett kármegosztásnak van helye. A kártérítés összege nagyban függ a rokoni viszony fokától, az elhunythoz való kötődésről, az elhunyt és a hozzátartozók életkorától. Tapasztalataink szerint a hozzátartozóknak fizetendő nem vagyoni kártérítés mértéke 3-5 millió forint összegben „elfogadott”, ám egy szakmailag megalapozott kárigénnyel a többszöröse is érvényesíthető. Ezen túlmenően további igényként érvényesíthetőek a járadékszerű követelések is, mellyel adott esetben a baleset előtti életszínvonalon lehetséges tovább élni.

Csak kattintson, és mi elérjük Önnek a lehető legmagasabb kártérítési összeget!

Kérem az ingyenes tanácsadást!

 

Miben és hogyan segítünk?

halálos közúti balesetBaleseti kártérítési ügyekre specializálódott szakértői csapatunk teljes mellszélességgel kiáll ügyfeleiért, és évek hosszú sora alatt megszerzett szakmai tudásával az elérhető legmagasabb kártérítés megfizetését éri el, a lehető legrövidebb időn belül. Ennek során hozzátartozója balesetével elszenvedett károkat felmérjük, melynek alapján egy olyan kárigénnyel élünk a biztosító társaságok irányába, mely maximálisan ügyfeleink érdekeit védik. A fentieken túl széleskörű kárrendezési tapasztalatokkal rendelkező kollégáink már a kezdetektől segítségére vannak jogos kárának érvényesítésében. Elismert és nagy szaktudással rendelkező szakértő partnereink a segítségére lehetnek, mivel a kártérítés megfizetését sok esetben szakértői véleménynek kell megelőlegeznie. Ennek érdekében – amennyiben igényli – képviseljük a biztosító társasággal és a károkozóval szemben, ráadásul úgy, hogy tevékenységünkért cserébe csupán sikerdíjat számítunk fel. Tehát Önt előre semmiféle anyagi kockázat nem terheli! Az ügyvédi munkadíjat csakis a sikeres kártérítési eljárás után​ számoljuk fel!

További információkat a baleseti kártérítésről és profi jogi szakértőinkről honlapunk Rólunk menüpontjában olvashat.

 

Kérdése van baleseti kártérítését illetően?

Ha Ön bizonytalan kártérítésének összegét, illetve az eljárás folyamatát tekintve, keressen minket a Kapcsolat menüben található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon e-mailt –, és készséggel válaszolunk kérdéseire. Vegye igénybe szolgáltatásunkat!