Halálos munkahelyi baleset

“Tartálytisztítás közben halt meg férjem. Az üzem először a felét sem akarta fizetni. A férjem nem kapom vissza, de a 4,5 millió forintos kárpótlásból fiamat tudtam támogatni egyetemi évei alatt és elindítani az életben. – V. Mária

Sajnos a munkahelyi balesetek nagyon sok családot megfosztottak szeretteiktől. Semmi nem pótolhatja az elveszített családtagot. Az érzelmi tragédián nem enyhít, de a kártérítés jelentős anyagi segítséget nyújt a nehéz időszakban. Sajnos a biztosító törekszik rá, hogy minél kisebb összeget kelljen kifizetnie, ezzel a hozzátartozók gyakran millióktól esnek el.

Tudta, hogy akkor is járhat kártérítés, ha részben az áldozat hibájából történt a baleset? Sok biztosító és munkahely visszaél a családot ért érzelmi sokkal, és próbálják eltussolni a maguk felelősségét. Ezzel pedig a tragédia mellett anyagilag is megkárosítják az áldozat családját.

Sok esetben a biztosítók csak töredékét fizetik ki a jogos kártérítésnek, ezzel millióktól fosztják meg a rokonokat.

Hozzátartozója halálos munkahelyi balesetet szenvedett? Kérje baleseti jogászunk segítségét, és tudja meg, hogy mennyi a maximális kártérítés, amit kaphat!

Ingyenes tájékoztatást kérek!

Mi a teendő halálos munkahelyi baleset során?

A balesetek során először is a körülményeket kell megvizsgálni. Volt-e balesetvédelmi oktatás? Megfelelő volt-e a munkahely és munkakörülmények biztosítása? Eleget tettek-e maradéktalanul az előírásoknak?

A balesetről minden esetben kötelesek jegyzőkönyvet készíteni és az illetékes hatóságokat értesíteni. Sok munkaadó próbálja megtéveszteni az áldozat családját és az elhunyt felelősségét bizonyítani. A körülmények kivizsgálása érzelmileg is felkavarhatja a családtagokat és gyakran nem jár eredménnyel. Mindenképpen kérjük szakértő segítségét ebben.

Tudta, hogy Magyarországon tavaly 10 százalékkal nőtt a munkahelyi balesetek száma? A biztosítóknak pedig az az érdeke, hogy ne fizessék ki a jogos kártérítést. Sajnos előfordul, hogy az illetékes nem tájékoztatja megfelelően a családtagokat, emiatt pedig kártérítési igényüket sem tudják benyújtani.

Ha munkahelyi baleset történt, akkor ragaszkodjunk hozzá, hogy a hivatalos jegyzőkönyv a legapróbb részleteket is tartalmazza. A jegyzőkönyv azért fontos, mert a felelős és a kártérítés összegének a megállapítása a baleseti jegyzőkönyv alapján zajlik.

Sajnos sok történetről tudunk, ahol, a munkáltató megígéri az elhunyt családjának, hogy ha nem viszi jogi útra az esetet, illetve nem nem töltik ki a valóságnak megfelelően a jegyzőkönyvet, akkor az elhunyt családtagjai minden őket illető kárpótlást és eltartást megkapnak, sőt, még jobban is járnak… SOHA ne menjünk bele ilyen alkuba! Hiába az akár évtizedes ismeretség, a munkaadó akkor lesz igazán korrekt, ha nem áll a törvényszerű eljárás útjába.

Ha Ön bizonytalan a kártérítés összegét, illetve az eljárás folyamatát tekintve, kérje ingyenes tanácsadásunkat!

Ingyenes tájékoztatást kérek!