10+ év speciális tapasztalat a kártérítésben

Balesetet szenvedtél, de nem Te voltál a hibás?
Tudtad, hogy akár több 10-, 100 milliós kártérítési összeget is kaphatsz?

Agysérülés – van esély a felépülésre?

Mit nevezünk agysérülésnek?

Az agy sérüléseinek alapvetően két formája van. A nyílt agysérülés és a fedett agysérülés. 

A nyílt agysérülések életveszélyes traumának számítanak és jelentős erőbehatásra alakulnak ki. 

Fedett agysérülés (zárt koponyasérülés) esetén a koponya integritása nem bomlik meg, de a traumát kiváltó erő hatására az agy elmozdul, és a koponyához csapódik. Az erő nagyságától és irányától függően agyrázkódás, vagy agyzúzódás alakul ki. A sérülés hatására a koponyaüregben vérzés léphet fel. 

A leggyakoribb agysérülés az agyrázkódás, ami a fejet ért trauma következtében alakul ki. Különösen magas az előfordulása idősek és sportolók körében, illetve alkoholos befolyás alatt álló sérült személyeknél. 

A kétségbeesés szakasza

Az ilyen súlyos sérüléseknél, mint az agysérülés is az első fájdalom és sokk után kétségbeesünk és több kérdés is felmerül bennünk. Arra gondolunk, hogy:

  • ki fog minket ápolni?
  • hogyan fognak minket ápolni?
  • mi lesz velem és a szeretteimmel?
  • ki fogja eltartani a családomat és miből? 

Hogyan tudok kártérítést igényelni agysérülés esetén?

Fontos tudni, hogy kártérítést igényelhetünk, ha az agysérülés közlekedési baleset, munkahelyi baleset, személyi sérülés, vagy orvosi műhiba következtében történt.

Itt a legfontosabb, hogy meglegyen a károkozó, ekkor tudunk hatékonyan lépni szakértő partnereink segítségével, hogy a lehető legmagasabb összegű kártérítést szerezzük meg 

Kártérítéssel kapcsolatos részleteket lejjebb még talál a szövegben, olvasson tovább!

Milyen fajtái lehetnek az agysérülésnek?

Az agysérülések mindig a fejet ért nagyobb erőbehatás következtében jönnek létre. A fedett agysérülések minden fajtája eszméletvesztéssel jár. 

Az agysérülés egyik fajtája az agyrázkódás

Az agyrázkódás a fejre gyakorolt ​​kicsi traumatikus hatás után következik be, és visszafordítható funkcionális változásokat jelent az agyban. A traumás agysérüléssel küzdő áldozatok csaknem 70% -ában fordul elő. Az agyrázkódás esetében az eszméletvesztés nem tart tovább pár percnél. Miután a sérült visszatért az eszméletéhez, gyakran nem emlékszik az esemény körülményeire. 

Egyszerűbb agyrázkódás esetén a baleset utáni ködös állapot általában 1 napon belül elmúlik. Jellemző tünet a fejfájás, hányinger, ritkábban hányás, szédülés, gyengeség, fájdalom a szemgolyó mozgatásakor. Bár az agyrázkódás könnyű agykárosodásnak tekinthető, az érintettek körülbelül felének maradványhatása van, amely ronthatja munkaképességüket.

Agyzúzódás, mint agysérülés

Agyzúzódás esetén már kimutatható az agyállomány sérülése, ennek megfelelően a tünetek is súlyosabbak. Az eszméletvesztés, és a baleset utáni ködös állapot hosszabb ideig tart. A diagnózis felállításához elengedhetetlen valamely góctünet megléte. A góctünetek az egyes agyi régiók gócos károsodására engednek következtetni, és a tünetek az adott agyi rész működésének zavarában vagy kiesésében mutatkoznak meg. Ilyen tünet lehet például a végtagok bénulása, érzéskiesés, látótérkiesés, vagy a beszédzavar. Az agyzúzódás enyhébb eseteiben az idegi zavarok néhány hét alatt rendeződnek, ám előfordul, hogy a folyamat visszafordíthatatlanná válik.

Kaphatok-e kártérítést, ha közlekedési balesetben történt agysérülés?

Ha egy közlekedési baleset során olyan súlyosan megsérülünk, hogy agykárosodást/agysérülést szenvedünk, egész életünk megváltozhat. Az agysérülésnek fokozatai vannak, ezért minden eset egyedi, viszont sokszor a sérültnek a kártérítés jelentheti azt a segítséget, amivel az életét tovább tudja élni, fedezni tudja az orvosi kezeléseket és terápiákat. 

Ilyen esetben mindenképpen kártérítési szakértőkhöz kell fordulni, akik kártérítésre szakosodott jogi partnerekkel együttműködve a lehető legmagasabb összegű kártérítést tudják igényelni, ami megilleti, így segíteni tudnak abban, hogy hozzájusson ahhoz a pénzösszeghez, amit a gyógyulásra, rehabilitációra tud fordítani. 

Szakemberekből álló, profi csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik kártérítési ügyek terén, ezért képesek vagyunk megszerezni Önnek a lehető legmagasabb kártérítési összeget, a lehető legrövidebb időn belül. Személyi sérülés során elszenvedett kárait felmérjük és egy olyan szakszerű kárigénnyel élünk a biztosító társaság irányába, amely az Ön érdekeit védi.

Mi SEGÍTÜNK Neked!

Ha balesetet szenvedtél, ahol megsérültél, és nem Te voltál a hibás,
akkor akár több 10-, 100 millió forintos kártérítést is kaphatsz!

A kártérítés megfizetését törvény írja elő!

Kérd profi kártérítési szakértőink segítségét!

Kattints a gombra!

Traumás agysérülés

Traumás agysérülés a fej hirtelen ütődése, megütése által keletkezik, leggyakoribb okai a közlekedési balesetek (autó- és motorbalesetek), sportérülések, zuhanások, esések.

A traumás agysérülés rohamok, különféle rendellenességek, krónikus fogyatékosság és elhalálozások egyik fő oka az egész világon. Az Európai Unióban ezek az agysérülések évente egymillió kórházi ellátást igényelnek, és óriási társadalmi, gazdasági és egészségügyi terhet jelentenek.

A traumás agysérüléseknek rövidtávú és hosszútávú hatása van az egészségre, ezt az agysérülés súlyossága befolyásolja. A sérülés mértéke nagyon széles skálán mozog, kezdve az agyrázkódástól, amely esetben az életmód csupán minimális mértékben változik meg, egészen a súlyos fizikai, érzelmi és pszichoszociális változásokig és / vagy tartós vegetatív állapotig, amelyek esetében a napi tevékenységek nagymértékben megváltoznak.

A traumás agysérülés súlyosságát tekintve lehet:

Enyhe: ekkor a sérült személy éber, szemei nyitva. A tünetek között szerepelhet zavartság, memóriavesztés, fejfájás, rövid eszméletvesztés.

Mérsékelt: a személy levert, ingerre kinyitja szemeit. Eszméletvesztés 20 perctől 6 óráig. Vérzés, vagy az agy duzzanata álmosságot okozhat, de ébren tartható, ingerelhető állapotban van.

Súlyos: a személy eszméletlen; a szemek ingerre sem reagálnak. Több mint 6 órán át tartó eszméletvesztés.

Sokmillió peres agysérülés, a világ legpechesebb betörője

“Nem lennénk a képen látható 20 éves brit srác, Thomas Buckett helyében. A fiú ugyanis még 2010. május 30-án tört be barátaival az iskolájukba, a Clayton Hall Business and Language College nevezetű, Stoke-on-Trentben található suliba. A dolog azonban rosszul sült el: a tinik a tetőről közelítettek, és Thomas alatt beszakadt az egyik tetőablak. A srác két hétig kómában volt, így nézett ki az ébredése után: 

Thomas Buckett a koponyasérülést okozó esést követően a kórházban.

A srác 4.6 méteres zuhanás után ért földet, és súlyos agysérülést szenvedett. Szerencséjére gyorsan kapott segítséget, és egy olyan, közeli kórházba szállították be, ahol egy új agysebészeti eljárást alkalmaztak nála. Koponyájának összeroncsolódott részét eltávolították, és műkoponya-elemekkel helyettesítették, melyeket Olaszországból hozattak. A srác két hétig kómában volt. Anyukája szerint egy ilyen zuhanást más nem élt volna túl. Annak pedig végképp kevés volt az esélye, hogy Thomas újra jár és beszél majd, de ez mégis sikerült neki.

Thomas Buckett a koponyasérült ül a padon.

A fiú családja beperelte az önkormányzatot, mert szerintük nem biztosították megfelelően az iskola tetejét, ahová a diákok könnyedén feljuthattak. A bíró, bár elmondása szerint szimpatizált a családdal és Thomasszal, nem ítélte meg nekik ezt az összeget, sőt, jelen állás szerint úgy áll a helyzet, hogy nemhogy pénzt nem kapnak, hanem még nekik kell fizetniük perköltségre és egyéb kiadásokra összesen 107 millió forintnyi összeget.”

Forrás: offline.hu

A fenti esetből is látható, hogy nem esélytelen még egy ilyen komoly agysérülést szenvedett sérülést is helyrehozni, lehetséges a felépülés, az már más kérdés, hogy mennyire sokba került a kezelés.

Milyen terápiák léteznek a traumás agysérülés kezelésére?

Amennyiben a traumás agysérülés súlyos, rehabilitáció egész életen át tarthat. A rehabilitáció akut fázisában a kómából való ébredésre és a gyógyulás előmenetelére összpontosítanak. A fizioterápiás módszerek és különböző gyakorlatok, valamint a gyógyszeres kezelések a hosszú távú motoros és kognitív fejlődést célozzák meg és segítik elő.

A ma létező technológiai vívmányok lehetővé teszik, hogy a traumás agysérülés terápiák rehabilitációja még fejlettebb szintre lépjen. Ma már léteznek robot-asszisztált terápiák is, amelyeket a hagyományos gyógytornával, konduktív foglalkozásokkal kombinálva nagymértékben elősegítik a sérült fejlődését, lehetővé téve a mozgások, mozgásminták ismétlését a lehető legprecízebben. 

Hozzá kell tennünk, hogy ezek a terápiák nem mindenki számára elérhetőek, és valószínűleg nem is olcsóak. Léteznek olyan terápiák, gyógytornák, gyógyászati segédeszközök, amelyeknél felmerülhet a kérdés, hogy ki lehet-e fizettetni őket a károkozó biztosítójával. Ha bizonytalan ebben az ügyben, kérje ingyenes tájékoztatásunkat!

Mit tehetünk még ezen kívül agysérülés esetén?

Ha felmerül akár csak a gyanúja is annak, hogy valaki más hibájából történt az agysérülés, agykárosodás (vagy bármilyen más sérülés) akkor érdemes felvenni a kapcsolatot egy szakértővel, aki díjmentesen tájékoztat minket arról, hogy kaphatunk-e kártérítést, ugyanis nem mindegy, hogy a sérült rendelkezésére áll-e pl. az az anyagi keret, ami a kezeléséhez, terápiájához szükséges.

További információkat a baleseti kártérítésről és profi jogi szakértőinkről honlapunk Rólunk menüpontjában olvashat.

Önnel, vagy családtagjával történt agysérülés?

Forduljon hozzánk bizalommal, díjmentesen megvizsgáljuk ügyét!

Kártérítésre szakosodott szakértő partnereink segítségével, akik több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, arra törekszünk, hogy a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legmagasabb kártérítési összeget szerezzük meg Önnek. Ez azt is jelentheti, hogy akár a biztosítók által felajánlott összeg 10x-esét is megkaphatja!

Balesetet szenvedtél, és hiába nem Te vagy hozzátartozód volt a hibás, szerinted nem kaptál megfelelő kártérítést?

Szeretnéd megtudni, hogy mégis mennyit kaphatsz?

Vegyél részt ingyenes tanácsadásunkon! Csak add meg az adataidat, és szakértőink tájékoztatnak a lehetőségekről!

Balesetet szenvedtél, de nem Te voltál a hibás?
Tudtad, hogy akár több 10-, 100 milliós kártérítési összeget is kaphatsz?

A kimondottan kártérítési ügyekre szakosodott kollégáink most ingyenesen megvizsgálják az ügyedet, és elmondják, mi történhet!

Kártérítésért kapott összeg. Ez akár több 10-, 100 millió ft is lehet.

Kérjük válaszolj az alábbi két kérdésünkre, hogy lássuk, milyen baleset történt!

Milyen balesetet szenvedtél vagy szenvedett a hozzátartozód?

Milyen személyi vagy anyagi kárral járt a baleset?

Köszönjük a válaszaidat, VÁRJ!
Érdekelnek azok a tippek, amikkel megelőzheted, hogy a munkáltatód, vagy a biztosító átverjen?
Akkor add meg az email címed, és töltsd le ingyenes tippjeinket, amik baleset esetén akár több 10, de akár 100 millió forintot is érhet Neked!
Ne feledd, nem csak tippeket adunk, SEGÍTENI is tudunk!

Hogyan? Add meg adataidat, és mi megválaszoljuk a kérdéseidet, ingyenes személyes jogi tanácsadást kapsz profi szakembereinktől! Szabad helyeink gyorsan betelnek, úgyhogy jelentkezz mihamarabb!

Kérjük, add meg adataidat!