10+ év speciális tapasztalat a kártérítésben

Balesetet szenvedtél, de nem Te voltál a hibás?
Tudtad, hogy akár több 10-, 100 milliós kártérítési összeget is kaphatsz?

Van megbízható biztosító? – Jó, ha tudja az igazságot

Megbízható biztosító találása nem könnyű feladat, tapasztalatunk szerint rengeteg megbízhatónak titulált biztosítóban csalódtak már a károsultak, ezért jó, ha tudjuk mivel állunk szemben.

Minden felelős ember szereti magát és a környezetét biztosítva tudni, hogy a felmerülő problémák miatt ne kelljen aggódnia. A biztosítók hivatottak ezt az igényt kiszolgálni, viszont jó ha tudjuk: egy biztosítással nem feltétlenül érezhetjük magunkat biztonságban.

Miért olyan ritka a megbízható biztosító?megbízható biztosító

Ha közlekedési baleset, vagy bármilyen személyi sérülés történik velünk, akkor az első gondolatunk, hogy “megyünk a biztosítóhoz”, már amennyiben van biztosítónk. Azonban sokan csak akkor szembesülnek a biztosítók nem megfelelő hozzáállásával, amikor már megtörtént a baj.

Miért lehet ez?

1. A biztosító nem szeretne kártérítést fizetni.

biztosítók profitorientált vállalatok, hogy valóban profitot termeljenek, ahhoz két feltételnek kell teljesülnie:

  • Sok biztosítást kell értékesíteniük
  • Kevés pénzt szabad kifizetni a károsultak részére

Ahogy több szolgáltatónál is tapasztaljuk ezt, a biztosítónak addig vagyunk érdekesek, amíg meg nem kötöttük náluk a biztosítást. Mikor ez megtörtént, már kevésbé készségesek velünk.

2. A biztosító nem azért van, hogy Önnek segítsen.

megbízható biztosítóA biztosítók rendszerint csak a szerződésben megfogalmazott, gyakran már-már érthetetlenül cifra nyelvezettel írt szerződéshez kötik magukat. Több károsult is panaszkodik, hogy a biztosítók nem tájékoztatják őket megfelelően, a lehetőségeiket nem mondják el és egyáltalán nem mondhatóak készségesnek sem, ha felvesszük velük a kapcsolatot. Ne fűzzünk hozzá nagy reményeket, hogy a biztosítók képességeiknek megfelelően segítenek rajtunk, ha felkeressük őket.

A biztosító általában közli a feltétlenül szükséges információkat, de arra csak nagyon ritkán kerül sor, hogy a beadott kártérítési igényen túl még milyen (jogos) követelésünk lehet a biztosító felé. Amennyiben a törvényileg lehetséges kártérítésünk maximumát szeretnénk megkapni, akkor nekünk kell megtenni a szükséges lépéseket.

3. A biztosító és az általa felkért szakértő nem független.

A biztosító tehát nehezen szánja rá magát a cselekvésre. Amikor pedig megteszi, akkor sem függetlenként jár el, hiszen az neki pénzkiesés, ha a károsult magas összeget kap.

A kárrendezési eljárás során tehát a biztosító alaposan feltár minden körülményt, de ezt nem a más okból teszi, mint hogy olyan körülményt találjon, amivel ő jön ki jobban a szituációból.

Sőt, a biztosító kérhet fel szakértőt is, viszont a szakértőnek a biztosító érdekét kell néznie, hiszen ők fizetik neki a bérét, ezért a szakértő nem elsődlegesen az Ön érdekeit fogja szem előtt tartani. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy a szakértő hamis szakvéleményt ad (hiszen szükség esetén azt tudnia kell alátámasztani), de jobban járunk, ha fenntartásokkal kezeljük azt, amit a biztosító és az általa megbízott szakértő állít.

+1. A biztosító nem ma kezdte.

A nem megbízható biztosítók nagyon otthonosan mozognak a szerződések apróbetűi és a jogi kiskapuk között, míg Önnek nagy valószínűséggel ez egy teljesen ismeretlen terep. A biztosítók nagy tapasztalattal rendelkeznek arról, hogy mire kell figyelniük, hogy ők jöjjenek ki jól a kártérítési eljárásból. Egy személyi sérülés után, zaklatott állapotban történő óvatlan aláírás, egy rosszul megfogalmazott nyilatkozat már pont elég lehet arra, hogy a biztosító fizetés nélkül megússza az esetet.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ne írjon alá semmit, amiben nem biztos! Keressen megbízható biztosítót!

Esélytelen, hogy élhessek a jogaimmal?

megbízható biztosítóSzerencsére nem. A megbízható biztosító ugyan ritka, mint a fehér holló, viszont könnyen talál segítséget, ha szeretne. Ma már találhatunk olyan ügyvédet, jogászt, aki kártérítési ügyekre specializálódott és sokkal jobban kiismeri magát a szerződésekben és a jogi környezetben, mint a biztosítóknál dolgozó ügyintézők nagy része.

Amennyiben kártérítési specialistaet bízunk meg, akkor az alábbiakat tapasztaljuk:

  • Sokkal kevesebb utánajárást igényel a részünkről az ügy, hiszen az ügyvéd a feladataink jelentős részét ellátja
  • Nem fogunk elcsúszni egy kisbetűs bekezdésen – amibe sajnos könnyű laikusként belefutni
  • Sokkal gyorsabban lezajlik az eljárás, hiszen az ügyvéd pontosan tudja, hogy milyen lépéssel mikor és hova kell fordulnunk az eljárás során
  • Nem fognak átverni minket és információt visszatartani
  • A lehető legmagasabb összegű kártérítést kaphatjuk meg

Megbízhatok a kártérítési specialistaben?

Igen. A kártérítési specialistaek érdeke azonos az Önével. Ezt erősíti az is, hogy sikerdíjért dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy az ügyvéd akkor fog pénzhez jutni, ha sikerrel viszi végig az Ön ügyét.

Ezért a kártérítési specialista nem csak azért dolgozik, hogy Ön minél előbb megnyerje a kártérítési eljárást, hanem azért is, hogy az elérhető legmagasabb kártérítési összeghez jusson hozzá!

Balesetet szenvedett és meggyűlik a baja a biztosítóval? Szeretné végre átvenni az irányítást és élni a törvény adta jogaival? Keressen fel egy kártérítésekre specializálódott jogászt és végre nyugodtan alhat, az ügye jó kezekbe kerül!

Kattintson és jöjjön el az ingyenes konzultációnkra, hogy tapasztalt kártérítési specialistánk megvizsgálja az ügyét és segítsen a biztosítókkal szemben!

Legfrissebb cikkek

Balesetet szenvedtél, és hiába nem Te vagy hozzátartozód volt a hibás, szerinted nem kaptál megfelelő kártérítést?

Szeretnéd megtudni, hogy mégis mennyit kaphatsz?

Vegyél részt ingyenes tanácsadásunkon! Csak add meg az adataidat, és szakértőink tájékoztatnak a lehetőségekről!

Balesetet szenvedtél, de nem Te voltál a hibás?
Tudtad, hogy akár több 10-, 100 milliós kártérítési összeget is kaphatsz?

A kimondottan kártérítési ügyekre szakosodott kollégáink most ingyenesen megvizsgálják az ügyedet, és elmondják, mi történhet!

Kártérítésért kapott összeg. Ez akár több 10-, 100 millió ft is lehet.

Kérjük válaszolj az alábbi két kérdésünkre, hogy lássuk, milyen baleset történt!

Milyen balesetet szenvedtél vagy szenvedett a hozzátartozód?

Milyen személyi vagy anyagi kárral járt a baleset?

Köszönjük a válaszaidat, VÁRJ!
Érdekelnek azok a tippek, amikkel megelőzheted, hogy a munkáltatód, vagy a biztosító átverjen?
Akkor add meg az email címed, és töltsd le ingyenes tippjeinket, amik baleset esetén akár több 10, de akár 100 millió forintot is érhet Neked!
Ne feledd, nem csak tippeket adunk, SEGÍTENI is tudunk!

Hogyan? Add meg adataidat, és mi megválaszoljuk a kérdéseidet, ingyenes személyes jogi tanácsadást kapsz profi szakembereinktől! Szabad helyeink gyorsan betelnek, úgyhogy jelentkezz mihamarabb!

Kérjük, add meg adataidat!