Foglalkozási megbetegedés

zajvedelem-hallaskarosodas-karterites

Foglalkozási megbetegedés érte?

Ha a szervezet nem tudja kompenzálni a munkahelyi környezetből és a munkavégzésből eredő, egészségkárosító hatásokat, betegség léphet fel. Bár alapvetően nem baleseti eredetű kártérítési forma a foglalkozási megbetegedés, de nagyon súlyos következményekkel járó problémákat tud okozni a munkavállalók számára. Munkavégzés során ugyanis az ember szervezetében olyan elváltozások jöhetnek létre, melyek súlyos egészségkárosodáshoz vezethetnek, így az a munkavállaló egész későbbi életére negatív kihatással lehet. Foglalkozási betegségeknek tehát azokat a megbetegedéseket tekintjük, amelyek a munkavégzéssel illetve a munkahellyel egyértelmű ok-okozati összefüggésbe hozhatók. Léteznek olyan esetek, amikor a megbetegedés és a munka közötti ok-okozati viszony nem egyértelmű.

Éppen ezért (is) a foglalkozási megbetegedések megítélése jellemzően (orvos) szakértői kérdés. Így amennyiben igazolható annak a munkavégzéssel történő összefüggése, a munkavállaló nem csupán TB ellátásra lesz jogosult, hanem kártérítést is követelhet a munkáltatójától.

A foglalkozáshoz köthető egészségkárosodások külön kezelt formája a munkabaleset, amelyről bővebb információt itt talál.

   

 

Hogyan segít Önnek a Baleseti-kártérítés.com szakértői csapata?

baleseti-karterites-nagylogo-v1Baleseti kártérítési ügyekre specializálódott szakértői csapatunk teljes mellszélességgel kiáll ügyfeleiért, és évek hosszú sora alatt megszerzett szakmai tudásával az elérhető legmagasabb kártérítés megfizetését éri el, a lehető legrövidebb időn belül. Ennek során hozzátartozója balesetével elszenvedett károkat felmérjük, melynek alapján egy olyan kárigénnyel élünk a biztosító társaságok irányába, mely maximálisan ügyfeleink érdekeit védik. A fentieken túl széleskörű kárrendezési tapasztalatokkal rendelkező kollégáink már a kezdetektől segítségére vannak jogos kárának érvényesítésében. Elismert és nagy szaktudással rendelkező szakértő partnereink a segítségére lehetnek, mivel a kártérítés megfizetését sok esetben szakértői véleménynek kell megelőlegeznie. Ennek érdekében – amennyiben igényli – képviseljük a biztosító társasággal és a károkozóval szemben, ráadásul úgy, hogy tevékenységünkért cserébe csupán sikerdíjat számítunk fel. Tehát Önt előre semmiféle anyagi kockázat nem terheli! Az ügyvédi munkadíjat csakis a sikeres kártérítési eljárás után​ számoljuk fel!

További információkat a baleseti kártérítésről és profi jogi szakértőinkről honlapunkRólunk menüpontjában olvashat.

 

Kérdése van személyi sérüléssel járó közlekedési balesetét illetően?

Ha Ön bizonytalan kártérítésének összegét, illetve az eljárás folyamatát tekintve, keressen minket a Kapcsolat menüben található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon e-mailt – , és készséggel válaszolunk kérdéseire. Vegye igénybe szolgáltatásunkat!