Kátyúkár

“Biciklivel kátyúba hajtottam és elestem, eltört a kulcscsontom. Pár hónapon belül 1 millió forint kártérítést kaptam.” H. Csaba

Ezres nagyságrendben támadnak a kátyúk, melyek nap, mint nap veszélyeztetik Önt és családja biztonságát egyaránt. A kátyúk nem csak kényelmetlenek, hanem kátyúkár során komoly anyagi és személyi sérülést is szerezhet!

Rohamosan növekednek az úthibák, melyek egyre nagyobb és nagyobb károkat okoznak.

Hatalmas veszteségek, melyek nem csupán a járműveinkben jöhetnek létre, de ami a legfontosabb, akár személyi sérülést is okozhatnak.

Az emberek szerint:

  • Sokan azt gondolják, hogy kátyúk csakis az autónkban tehetnek kárt.
  • Míg mások hirtelen bekövetkezett baleset esetén nem tudják kihez forduljanak.
  • Rengeteg utánajárás, idő és a kártérítés eredménye is kétséges kátyúkár esetén.

A közhiedelemmel ellentétben, amikor közlekedik és önhibáján kívül úthiba okozza sérülését, jogosult teljes kártérítésre.

Csonttörés, maradandó egészségromlás, rokkantság, rosszabb esetben baleseti halál mind-mind, olyan személyi sérülés, mely esetén vagyoni és nem vagyoni kártérítés követelhető.

A személyi sérüléssel járó kátyú okozta károk megtérítésénél a legfontosabb a gyorsaság és a bizonyíthatóság. Mindenképpen szüksége lesz, olyan bizonyítékokra, amellyel a későbbiekben igazolni tudja majd, hogy kárát (gépjárműkár, személyi sérülések) az adott útszakaszon elhelyezkedő kátyú okozta.

   

Hogyan bizonyítható be a kátyúkár?

Többféle módon tudja igazolni kárát, ezek közül meghatározó lehet:

  • Szerez egy tanút a baleset helyszínén.
  • Rendőrt hív, aki felveszi a jegyzőkönyvet és több fényképet is készít a baleset helyszínén.

Célszerű ezen bizonyítási módokat együttesen alkalmazni a későbbi félreértések elkerülése érdekében.

 

Kihez nyújtható be kártérítési igénye?

jogi-baleset

Hatályos törvényi szabályozás alapján személyi sérülés esetén is a felelős a kátyúkár maximális megtérítésére, az adott útszakasz kezelője.

Kárigényét tehát az útkezelőnek szükséges bejelenteni (útszakasztól függően és jellemzően a Magyar Közút Zrt., FKF Zrt., helyi/kerületi önkormányzatok) haladéktalanul a rendelkezésre álló bizonyítékok csatolásával egyidejűleg.

A Casco biztosítással rendelkező károsult személy kérheti biztosítóját, hogy annak terhére rendezzék kárát. Ebben az esetben természetesen neki kell állnia az önrész összegét, melyet a későbbiekben az útkezelőtől vagy annak biztosítójától tud majd érvényesíteni a többi felmerült és igazolt kárával együtt.

Kátyú okozta sérülést szenvedett és gépjárművében is keletkezett kár?

Ha Önt vagy hozzátartozóját személyi sérülés érte, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk, hogy eredményesen segíthessünk kártérítési igényének maximálisan érvényt szerezni!

Kérje ingyenes tanácsadásunkat!

Visszahívást kérek!

 

Miben és hogyan tudunk segíteni?

katyu-karSajnálatos módon azt tapasztaljuk, hogy a kátyúkárok érvényesítése személyi sérülés esetén is a bürokratikus rendszer áldozatává vált, nagy mennyiségű szükségtelen irat csatolását igényli, mely egyrészről teljesen felesleges, másrészről magánszemélyként pedig lehetetlen, ezen intézkedések egyetlen célja, hogy a károsultak előbb utóbb feladják jogos követeléseiket.

A kátyú okozta sérülés tekintetében, az igényelhető maximális kártérítést kamatokkal együtt érvényesítjük.

Átfogó segítséget nyújtunk:

Szakosodott, nagy tapasztalattal rendelkező partnereink, teljeskörű segítséget nyújtanak.

A kátyú okozta személyi sérülés tekintetében, az Önnek járó maximális kártérítést kamatokkal együtt érvényesítik.

Mindezt kizárólag sikerdíj ellenében, ami azt jelenti, hogy Önnek nem kell előre fizetnie a munkánkért, nincsen anyagi kockázat.

További információkat a baleseti kártérítésről és profi jogi szakértőinkről honlapunk Rólunkmenüpontjában olvashat.

Kérdése van a baleseti kártérítést illetően?

Ha Ön bizonytalan az Önnek járó kártérítésének összegével, illetve az eljárás folyamával kapcsolatban, keressen minket aKapcsolatmenüben található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon e-mailt -, és készséggel válaszolunk kérdéseire. Vegye igénybe szolgáltatásunkat!