Baleset a nyaralás során

A nyári időszakot rengetegen választják nyaralásuk időpontjának. Nem is csoda, a füllesztő melegben egy tengerparti pihenés, vagy épp a hegyek gyönyörű látványa, a hideg szellővel, remek kikapcsolódás lehet. Mindenki igyekszik a legjobb legszebb helyekre ellátogatni, és kipihenni az év közbeni fáradalmakat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb helyet?

Az első és legfontosabb lépés, hogy mérlegeljünk, meleg vagy hideg helyre szeretnénk utazni. A döntést rengeteg dolog befolyásolhatja, körültekintőnek és alaposnak kell lenni, a hely megvizsgálásával kapcsolatosan, hogy teljes képet kapjunk arról, mi fog várni minket a kiválasztott városban, országban.A

Aminek fontos utána nézni

  • Az Ország valutája
  • Az Ország gazdasági helyzete
  • Járványok
  • Veszélyes rovarok, állatok
  • Közlekedés

A tájékozódást követően már csak meg kell keresnünk a számunkra ár arány értékben legjobbnak bizonyuló szállás helyet, melyre a mai világban már rengeteg helyen van lehetőség.

Az utazás meghatározó része egy nyaralásnak utazhatunk busszal, kocsival, vonattal, repülővel, és még számtalan közlekedési eszközzel. Mikor kiválasztjuk a számunkra megfelelő alternatívát, érdemes utána járni annak, hogy mennyire megbízható az adott busz, vonat, légi társaság. Így sok veszélyes helyzetet elkerülhetünk, balesetet előzhetünk meg magunk számára.

Az utazás során ért baleset

Leggyakoribbak a közúti balesetek, sőt, sajnos egyre több halálos közlekedési baleset is történik. Ha nyaralni indulunk, akkor az új, ismeretlen helyszínek miatt fokozottan figyeljünk a közlekedésre, hiszen nem ismerjük a helyi viszonyokat és a közlekedési baleset előfordulása is gyakoribb lehet, ha nem tudjuk, hogy hol vannak a veszélyes kereszteződések, hol csúszik jobban az út, milyen forgalomra kell számítani.

Mégis jó ha előre mérlegel az ember, és köt egy utasbiztosítást ennek elkerülésére. Ennek díja általában nagyon alacsony, így nem fogja megterheli a költségvetést, de baj esetén rendkívül sokat számíthat.

Utazás során rendkívül gyakori még a motorral való ütközés.  Ez azért következik be, mert a motorosok egy kis százaléka általában nem túl körül tekintő, sokszor nem követi a KRESZ-t így ez is magas kockázati tényező egy hosszabb út során. A motoros balesetekről, és annak okairól érdemes tájékozódni, így elkerülve egy ilyen eseményt a jövőben. Persze meg kell jegyezni, hogy a szabálytalankodás nem húzható rá minden motorosra, de a motorosok “hírnevének” nem tett jót az a pár kétkerekű, aki versenypályának használja az utat.

Ha már megtörtént a baj?

Ha megtörtént a baj, akkor sem kell kétségbe esni.

Az utasbiztosítások nyomos része tartalmaz élet, baleset, és betegség biztosítást, ami gyakran összemosódik az asszisztencia szolgáltatással. Ezeknél a biztosítási formáknál betegség és baleset kapcsán több olyan szolgáltatást kínálnak melyek inkább segítségnyújtásnak mondhatók.

Ilyen például a hozzátartozó értesítése baleset esetén, a kijutás megszervezése finanszírozása, ide tartozik még legrosszabb esetben a holttest haza szállítása, és az örökösnek való kártérítési összeg meghatározása, kifizetése. Egy családtag elvesztése mindig komoly feladat elé állít, a kártérítésnek mindenki örül egy ilyen nehéz helyzetben ám feldolgozni sokkal nehezebb és hosszabb folyamat.

A poggyászbiztosítás

A poggyászbiztosítás általában minden utasbiztosításnak része, csupán altípusai változnak csomagonként, és biztosítónként. Ez a típus arra nyújt biztonságot, ha jogtalanul eltulajdonítanák csomagjainkat, például egy lopás, rablás esetében, vagy ha utazás közben elkeverednek, a buszon reptéren, hajón.

A csomagokra vállalt biztosítás általában nem nyújt fedezetet pénz, arany, drágakövek és hasonló nem értékű csomagokra. Ezekre kiegészítő biztosítást kell kötnünk, és így már biztonságban tudhatjuk nagy értékű tulajdonainkat.

Fontos tudni, hogy csak olyan poggyászra vállal felelősséget a biztosító, melyeket bezárt helyről vittek el, így sajnos, ha valamit kinn felejtünk a parton, és eltulajdonítják, nem lesz indokolt a kártérítés.

Az útlemondási biztosítás

Egy rendkívül új fajta biztosítási forma is létezik. Ezt főleg a drágább távoli utazásoknál célszerű igénybe venni. Előreláthatatlan, kellemetlen helyzetek bármikor bekövetkezhetnek az ember életében. Sokan járhattak már úgy, hogy az utazás előtt néhány nappal lebetegedtek, vagy olyan családi esemény következett be mely meggátolta az indulásban. Az se ritka esemény, hogy a már megkezdett nyaralást félbe kell szakítani valamilyen okból kifolyólag, ez pedig nem várt költségekkel jár.

Erre való az útlemondási biztosítás. Remek lehetőség, hiszen nem csak az utazási irodák által szervezett jegyekre, szállásokra érvényesíthető, hanem a magánszemélyként vásároltakra is. Utólag is megköthető, nem csak a vásárlás napján.

Tehát amennyiben valamiért nem tudnánk elutazni, vagy haza utazni, csak fel kell vennünk a biztosítóval a kapcsolatot, aki segíteni fog az ezt követő lépésekben.

Ha valamilyen balesetet szenvedünk el, fontos, hogy az utána következő jogi kérdéseket, teendőket ne hesegessük el, hiszen akár pár tízezertől több millió forintig terjedő kártérítési összegben lehet részünk.

Erre ma már szakképzett ügyvédi irodák vannak, akik ilyen eseményekre specializálódtak, így teljes körű alapos körbejárás után, sikeresen járnak el az ügyekben.

 

Baleset érte nyaralás során? Szeretne tisztában lenni jogaival és lehetőségeivel? Keressen minket még ma!

Ingyenes visszahívást kérek!