Üzemi baleset

A munkabaleset és az üzemi baleset a köznyelvben szinonimák, pedig ez közel sincs így. Ugyan kártérítés kapható mindegyik eset után, de a jog másként definiálja ezt a két típust.

Az üzemi baleset társadalombiztosítási fogalom, a munkahelyi baleseteken túl üzemi balesetnek számít, ha a munkavállalót a munkába vagy onnan otthonába menet közben éri a baleset vagy úgynevezett foglalkozási megbetegedést szenved el.

üzemi balesetNem számít viszont üzemi balesetnek, ha az kizárólag a sérült ittassága miatt, engedély nélkül végzett munka során vagy szándékos sérülésokozás miatt következett be. Az üzemi baleset elbírálása a társadalombiztosítási szerv hatáskörébe tartozik. Minden munkáltatónak törvényi kötelessége továbbá a nála történt munkahelyi balesetek törvényi kivizsgálása. Ennek során jegyzőkönyvet kell készítenie és határozatot kell hoznia, hogy elismeri-e munkahelyi balesetnek a területén történt balesetet. Amennyiben a munkáltató a bekövetkezett balesetet nem ismerné el munkahelyi balesetnek, úgy köteles erről tájékoztatni a sérültet (halál esetén a hozzátartozót), és tájékoztatnia kell a jogorvoslati jogosultságáról is például a munkaügyi felügyelőséget.

   
Mekkora a kártérítés összege üzemi baleset esetén?

A kártérítés összege nagyon változatos lehet amennyiben üzemi baleset ért minket. A biztosítók egyfajta iránymutatást tudnak adni, de a törvényileg minket megillető összeg ettől drasztikusan is eltérhet.

A kártérítés összegét sok tényező meghatározza amennyiben üzemi baleset történt, ezek közül a legfontosabbak:

Min múlik a kártérítés összege?
  • Ki a felelős?
  • A munkavégző betartotta-e a biztonsági intézkedéseket?
  • A munkaadó biztosította-e a biztonsági előírásokat?
  • Alkalmas állapotban volt-e a munkavégézésre?
  • Elkerülhető lett volna-e a baleset?
  • Milyen szintű sérülést szerzett a munkavállaló?
  • Mennyi a gyógyulási idő?
  • Mekkora veszteség éri a munkavégzőt és a családját?
Miben segíthetünk munkabaleset vagy üzemi baleset esetén?

üzemi balesetA Baleseti-kártérítés.com olyan profi jogi szakértő partnerekkel dolgozik, akik csak és kizárólag kártérítési ügyekkel foglalkoznak. Kifejezetten baleseti kártérítésekre szakosodott specialistáink​ nem hagyják egyedül ügyfeleiket a biztosítókkal és károkozókkal szemben, vállalják a problémás ügyeket ​is. Sikerdíjas szolgáltatás fejében vállalják az ügyeket, amely azt jelenti, nem kérünk előre pénzt ügyfeleink jogi képviseletéhez, az ügyvédi munkadíjat csakis a sikeres kártérítési eljárás után​ számoljuk fel.

Első sorban a balesetével elszenvedett kárait felmérjük, melynek alapján egy olyan kárigénnyel élünk a biztosító társaságok irányába, mely teljes mértékben az Ön érdekeit védik. A fentieken túl széleskörű kárrendezési tapasztalatokkal rendelkező kollégáink már a kezdetektől segítségére lesznek jogos kárának az érvényesítésében. Szakemberekből álló csapatunk teljes mellszélességgel kiáll ügyfeleiért és évek hosszú sora alatt megszerzett szakmai tudásával az elérhető legmagasabb kártérítés megfizetését éri el a lehető legrövidebb időn belül.

Akkor járunk el a legbölcsebben, ha mindent rögzítünk a jegyzőkönyvben, illetve konzultálunk egy független baleseti specialistával, aki harcol az érdekeinkért és képes a lehető legmagasabb, minket megillető kártérítést megszerezni számunkra.

Önt is baleset érte? Szerezze meg a legmagasabb kártérítést!
Kérje tapasztalt kártérítési szakértőnk segítségét!

JELENTKEZZEN MOST AZ INGYENES KONZULTÁCIÓRA