Új trendek -> újfajta balesetek, avagy a 21. század innováció által okozott balesetek!

Tudta, hogy balesetet nem csak az utakon, vagy munkahelyén szenvedhet el az ember? 

Ha az előző kérdésre igennel válaszolt, akkor is érdemes elolvasni következő bejegyzésünket. A fejlődő technika bekúszik a mindennapjainkba. Általában pozitív hatásait észlelhetjük, melyek megkönnyítik az életünket. Ám vannak olyan találmányok is, melyek csupán saját szórakozásunkra jönnek létre. Például az elmúlt évek szenzációs találmányai közé tartozik a VR szemüvegek és a Drónok.

  • VR szemüveg balesetek

VR, mint virtual reality azaz virtuális valóság. Ezek a szemüvegek egyfajta kiterjesztett virtuális valóságként működnek. Pár éve jelentek meg a piacon, akkor még horribilis összegekért és silány minőségben. Napjainkban azonban már pár ezer forintért be tudunk szerezni egyet, persze a komolyabbak több százezer forintba kerülnek. A szemüveg  felvétele után egy másik valóságban érezhetjük magunkat. Különböző játékokat próbálhatunk ki egy másik “világban”. Azonban ilyenkor könnyen szenvedhetünk el balesetet. Nem érzékeljük valós környezetünket.

Az alábbi két videóban vicces, ám olykor komoly sérülések áldozatait láthatjuk, akik VR szemüveg viselése miatt szenvedtek el balesetet, vagy közelében voltak VR szemüveg viselőjének.

Nézzük a két videót:

  • Drón által okozott balesetek

A drónok piaca hamarabb jött létre, mint a VR szemüvegeké. A drón egy viszonylag kisebb, pilóta nélküli “repülőgép”. A köznyelvben használt drón egy kézi távirányítóval irányítható, kamerával felszerelt kis eszköz, amely szuper légi felvételek elkészítésére alkalmas. Az elmúlt években szintén, mint a VR szemüvegek esetében, árcsökkenést tapasztalhatunk. a drónok piacán is. A komolyabbak itt is drágábbak, de egyszerű légi felvételhez bőven elég egy alacsonyabb áru kiadás is. Azonban vigyáznunk kell, hova és hogyan irányítjuk a drónunkat. Ha nem tudjuk helyesen kezelni a kézivezérlőt, könnyen balesetet okozhatunk!

Íme egy válogatás, amiben inkább veszélyes, mint vicces drón baleseteket láthatunk.

  • +1 Telefon által okozott balesetek

A mobiltelefonok már régóta az életünk részesei. Ám csak pár éve vannak olyan funkciókkal felszerelve, amelyek nélkül úgy érezzük nem tudunk élni. Ez a probléma! Manapság a karambolok nagy részét a figyelmetlenségünk okozza, ami azért fordulhat elő, mert a figyelmünk nem a vezetésen, hanem a mobiltelefonunkon van. De előfordulhat akár gyalogos közlekedés közben is, hogy a másik válaszát figyeljük mobilunkon, ezzel környezetünket teljesen kizárjuk!

A fent látható kördiagramm azt mutatja, melyik korosztályban nagyobb az előfordulása a mobiltelefon által okozott baleseteknek.

Az első összeállítás gyalogos közlekedés közbeni baleseteket tartalmaz:

A második videó pedig a ceglédberceli halálos baleset utolsó pillanatait mutatja be, ahol a sofőr élő videót közvetített vezetés közben:

Ha szeretné elkerülni a baleseteket, figyeljen oda jobban környezetére és a vezetésre, illetve mellőzze amennyire csak tudja  a telefonhasználatot!

Amennyiben már bekövetkezett a baleset, vagy csak bővebb tájékoztatást szeretne kérni egy esetleges baleset utáni lehetőségeiről, ne habozzon, jelentkezzen ingyenes konzultációnkra még ma!
VISSZAHÍVÁST KÉREK!