Munkabaleset / üzemi baleset

“Munkahelyi balesetben lábtörést szenvedtem, munkáltatóm szerint ezért nekem nem jár semmi. Köszönöm, hogy segítettek, és így másfélmillió forint kártérítést kaphattam.” V. Imre

 

Lényeges tudni, hogy nem minden munkavégzéssel kapcsolatos baleset minősül üzemi balesetnek és nem minden üzemi baleset egyben munkahelyi baleset.

üzemi balesetMunkahelyi balesetnek azt nevezzük, mikor a munkavállaló a munkaköri feladatai teljesítése során vagy azzal okozati összefüggésben kár szenved. Ez a kár lehet akár a ruházatában, használati tárgyaiban bekövetkezett kár, de személyi sérülés vagy halál is. A kár szempontjából lényegtelen, hogy a baleset hol és mikor következett be, és figyelmen kívül marad a munkavállaló esetleges közrehatásnak mértéke is (objektív felelősség).

Munkahelyi baleset következik be tehát, ha a foglalkozás körében végzett munkához kapcsolódó közlekedés (árufuvarozás), anyagmozgatás (targonca), üzemi étkeztetés (ebédidőben), tisztálkodás (zuhanyozás), foglalkozás – egészségügyi szolgáltatás (wc használat), illetve a munkáltató által nyújtott egyéb szolgáltatás igénybevétele során éri a munkavállalót. Munkahelyi baleset esetében azonban fontos tudni, hogy azt csak a munkavállaló szenvedheti el, így megbízás, vagy (al)vállalkozás, illetve ún. „feketemunka” esetén nehezebben lehetséges kártérítést követelni a munkáltatótól!

üzemi balesetAz üzemi baleset társadalombiztosítási fogalom, a munkahelyi baleseteken túl üzemi balesetnek számít, ha a munkavállalót a munkába vagy onnan otthonába menet közben éri a baleset vagy úgynevezett foglalkozási megbetegedést szenved el.

Nem számít viszont üzemi balesetnek, ha az kizárólag a sérült ittassága miatt, engedély nélkül végzett munka során vagy szándékos sérülésokozás miatt következett be. Az üzemi baleset elbírálása a társadalombiztosítási szerv hatáskörébe tartozik. Minden munkáltatónak törvényi kötelessége továbbá a nála történt munkahelyi balesetek törvényi kivizsgálása. Ennek során jegyzőkönyvet kell készítenie és határozatot kell hoznia, hogy elismeri-e munkahelyi balesetnek a területén történt balesetet. Amennyiben a munkáltató a bekövetkezett balesetet nem ismerné el munkahelyi balesetnek, úgy köteles erről tájékoztatni a sérültet (halál esetén a hozzátartozót), és tájékoztatnia kell a jogorvoslati jogosultságáról is például a munkaügyi felügyelőséget.

Ne habozzon, keressen minket, ha Ön is munkahelyi baleset áldozatává vált. Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

Igen, időpontot kérek!

 

Amennyiben több információra van szüksége a munkahelyi balesetek és azok kártérítését illetően kattintson ide!

Miben segíthetünk munkabaleset vagy üzemi baleset esetén?

A Baleseti-kártérítés.com olyan profi jogi szakértő partnerekkel dolgozik, akik csak és kizárólag kártérítési ügyekkel foglalkoznak. Kifejezetten baleseti kártérítésekre szakosodott specialistáink​ nem hagyják egyedül ügyfeleiket a biztosítókkal és károkozókkal szemben, vállalják a problémás ügyeket ​is. Sikerdíjas szolgáltatás fejében vállalják az ügyeket, amely azt jelenti, nem kérünk előre pénzt ügyfeleink jogi képviseletéhez, az ügyvédi munkadíjat csakis a sikeres kártérítési eljárás után​ számoljuk fel.

Első sorban a balesetével elszenvedett kárait felmérjük, melynek alapján egy olyan kárigénnyel élünk a biztosító társaságok irányába, mely teljes mértékben az Ön érdekeit védik. A fentieken túl széleskörű kárrendezési tapasztalatokkal rendelkező kollégáink már a kezdetektől segítségére lesznek jogos kárának az érvényesítésében. Szakemberekből álló csapatunk teljes mellszélességgel kiáll ügyfeleiért és évek hosszú sora alatt megszerzett szakmai tudásával az elérhető legmagasabb kártérítés megfizetését éri el a lehető legrövidebb időn belül.

 

Kérdése van munkahelyi balesetét illetően?

Ha Ön bizonytalan kártérítésének összegét, illetve az eljárás folyamatát tekintve, keressen minket a Kapcsolat menüben található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon e-mailt –, és készséggel válaszolunk kérdéseire. Vegye igénybe szolgáltatásunkat!