10+ év speciális tapasztalat a kártérítésben

Balesetet szenvedtél, de nem Te voltál a hibás?
Tudtad, hogy akár több 10-, 100 milliós kártérítési összeget is kaphatsz?

Lábtörés esetén mikor jár kártérítés?

Lábunkban sok csont található, amik közül szinte bármelyik eltörhet. Vannak esetek, amikor egyértelmű, hogy lábtörés történt, de sokszor erre nem derül fény azonnal. A fájdalom jó tanácsadó lehet ilyenkor, mivel a törött csont körüli terület megduzzadhat és fájdalommal jár. Sokszor a környező területeken is érezhető ez a fájdalom (a törés mellett lévő lágy szöveteket is érheti zúzódás).

A lábtörések fajtái

 • bokatörés

 • lábszártörés/sípcsonttörés

 • lábközépcsont törés

 • térd törés/térdkalács törés

 • combcsonttörés

Bokatörés

A lábtörések közül a bokatörés a leggyakoribb, amely három csontot (szárkapocscsont, sípcsont és ugrócsont) érint. 

A boka valójában úgróízület, ami a lábszárcsontok és az ugrócsont találkozásából jön létre. Alatta helyezkedik el az alsó ugróízület, majd a lábtő, a lábközép és végül az ujjak ízületei, csontjai. Legtöbbször a felső ugróízület és környéke sérül. 

Eltört bokájú nő felpolcolta a lábát egy párnára.

A bokasérüléseknek is több fajtája van:  

 • rándulás, ilyenkor az ízületi tok és a szalagok csak megnyúlnak, meghúzódnak, de nem szakadnak el. 
 • szalagszakadás, ami lehet részleges, vagy teljes
 • ficam, ahol olyan erőhatás jön létre, hogy a csontvégek elhagyják a kiszakadt ízületi tokot és külső segítség nélkül ebben a rugalmasan rögzített helyzetben maradnak. 
 • törés, ekkor  a boka csontjai sérülnek, és ez járhat szalagszakadással is. Eltörhet a külső boka, a belső boka, vagy akár egyszerre mindkét boka is. 

Ha a fentiek közül bármelyik gyanúja felmerül, a legfontosabb, hogy azonnal tehermentesítsük a sérült bokát. Amíg nem jutunk el orvoshoz, vagy sebészhez, csökkentsük az adott lábra eső terhelést, polcoljuk fel, valamint az is jó ötlet, ha jeget teszünk rá, ezzel enyhítjük a fájdalmat is és az esetleges gyulladást is. Minél hamarabb forduljunk szakorvoshoz, szalagszakadás esetén irány a baleseti sebészet!

Mikor kaphatok kártérítést, ha bokatörés történt?

Ahogy fentebb már írtuk, a lábtörések, vagyis az alsó végtagot érintő törések közül a bokatörés a leggyakoribb, amely három csontot (szárkapocscsont, sípcsont és ugrócsont) érint. Sérüléskor a sérülés környéke gyorsan megduzzad és lilás-zöldes elszíneződés jelenik meg rajta, súlyosabb esetben nagyfokú deformitás is tapasztalható a végtagon. 

Ha a bokatörés  munkabaleset, vagy üzemi baleset során történik, jó ha tudjuk, hogy nem csak ezekben az esetekben, de ugyanúgy közlekedési baleset esetén is jogosultak vagyunk kártérítésre!

Forduljuk szakértőkhöz, akik segítenek eligazodni kártérítési ügyekben, erre specializálódott szakértői csapatunk teljes mellszélességgel kiáll ügyfeleiért, és évek hosszú sora alatt megszerzett szakmai tudásával az elérhető legmagasabb kártérítés megfizetését éri el, a lehető legrövidebb időn belül.

Mi SEGÍTÜNK Neked!

Ha balesetet szenvedtél, ahol megsérültél, és nem Te voltál a hibás,
akkor akár több 10-, 100 millió forintos kártérítést is kaphatsz!

A kártérítés megfizetését törvény írja elő!

Kérd profi kártérítési szakértőink segítségét!

Kattints a gombra!

Lábszártörés/Sípcsonttörés

Törött lábszárt rögzítettek a megfelelő módon.

A lábszártörés amikor a lábszárat alkotó két csont, a sípcsont vagy a szárkapocscsont eltörik. A lábszártörés legtöbbször esés, sportsérülés vagy közlekedési baleset következménye lehet. 

A lábszártörésnek is több fajtája van, lehet: 

nyílt törés – ennél a lábtörési fajtánál teljesen egyértelmű, hogy eltört a lábszár, a törött csontvég átszakítja a bőrt. Mivel ebben az esetben vérzés is felléphet, és a külvilággal érintkező csont is nagyobb eséllyel fertőződik, életveszélyes állapot alakulhat ki. A mentők kiérkezéséig a nyílt törést kössük be lehetőség szerint steril anyaggal.

zárt törés – zárt töréskor a törött csont a bőr alatt marad, erre akkor kell gondolni, ha a végtag mozgatása nagy fájdalommal jár, jelentkezhet pirosság, duzzanat. Ilyenkor nem szabad a sérültet mozgatni, azonnal mentőt kell hívni hozzá.

A sípcsonttörés fajtái: 

 • Stabil törés.A stabil törés magában foglalja a csontban lévő repedést, amely a legtöbb csontot érintetlenül és normális helyzetében hagyja el. A sípcsont törött részei felfelé állnak, és a gyógyulási folyamat során fenntartják helyüket. Ezt nem kiszorított törésnek nevezik.
 • Kihúzódó törés. Kihúzódott törés esetén a csontban lévő repedés a csont részeit mozdítja el, így már nincs összhangban. Gyakran szükség van a műtétre az ilyen típusú törések kijavítására és a csontok újra összehangolására.
 • Stressz törés. A stressz törések, más néven hajszálrepedések, gyakori túlzott sérülések. Ezek a törések kis, vékony repedések a csontban.
 • Spiráltörés. Ha a csavart mozgás megszakítja, akkor lehet csont alakú csonttörése.
 • Megrepedt törés. Amikor a csont három vagy több darabra törik, ezt nevezzük aprított törésnek.

Mikor kaphatok kártérítést, ha lábszártörés történt?

Ha a lábszártörés  üzemi baleset következtében, munkahelyi baleset, során, közlekedési balesetnél, esetleg  személyi sérülés esetén történik, gondoljunk arra, hogy szakértőhöz fordulunk, mert jogosultak lehetünk kártérítésre. 

Szakemberekből álló, profi csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik kártérítési ügyek terén, ezért képesek vagyunk megszerezni Önnek a lehető legmagasabb kártérítési összeget, a lehető legrövidebb időn belül. Személyi sérülése, üzemi balesete vagy munkahelyi balesete során elszenvedett kárait felmérjük és egy olyan szakszerű kárigénnyel élünk a biztosító társaság irányába, amely az Ön érdekeit védi.

Lábközépcsont Törés

Röntgenfelvétel a lábközépcsont-törésről, pirossal jelölve, hol a sérülés.

A lábfej rengeteg apró csontból áll. A láb leghosszabb csontjai a lábközépcsontok, melyekből öt darab van, ezek közül legtöbbször az  V. lábközépcsont törik el. Ez elég gyakori sérülés, főként az idősebbek, illetve a sportolók körében. A csont sokszor nem megfelelő landolás, vagy egyenetlen talajon történő futás során sérül, amikor például befelé fordul a boka, így a testsúly a talp külső részére terhelődik. 

A sérülés mechanizmusából is következően az V. metatarsus töréséhez gyakran társulnak más sérülések, pl. bokarándulás, vagy a láb más csontjainak törése. Ez a töréstípus jellemzően a futással, ugrással, gyakori irányváltásokkal járó sportokban fordul elő, mint a labdarúgás, a kosárlabda, de gyakori a balett-táncosok körében is. Az V. lábközépcsont másik jellegzetes sérülési típusa amikor egy, a csontot tapadó ín hirtelen nagy erejű rántása szakít ki a csontból egy darabot (szakításos törés).

Mikor kaphatok kártérítést, ha lábszártörés/sípcsonttörés történt?

Nem csak sportolás közben törhet el a lábközépcsont, itt is előfordulhat, hogy munkahelyi baleset, vagyi személyi sérülés következtében történik a sérülés. Ilyenkor forduljunk szakértőhöz, aki segít eligazodni a kártérítés útvesztőiben. 

A Baleseti-kártérítés.com szakmai partnereinek sokéves tapasztalata szerint a károsultak a baleset után sincsenek teljesen tisztában az őket megillető jogokról, melynek következtében káraik sem térülnek meg teljes egészében. Másrészről a károsultaknak a baleset után „a legkisebb bajuk is nagyobb annál”, hogy a biztosítókkal hadakozzanak a jogos kártérítésért, melynek következtében káruk egyáltalán nem, vagy csak részben térül meg.

Térd Törés/Térdkalács törés

Térdtörés alkalmával sérült terület szemléltetése.

A térdkalács a többi csontunkhoz képest viszonylag kisméretű, törése mégis az egyik legkomolyabb sérülés. 

A lábtörésnek ez a fajtája könnyen felismerhető, főleg, ha térdkalács el is mozdul a helyéről, szétcsúszik. Általában duzzanat is kialakul, a sérült nem tudja emelni a lábat

A törés típusától függően műtik, illetve ha nincs szükség műtétre, úgynevezett gipsztokot is lehet alkalmazni. Szintén alkalmazható a levehető térdrögzítő bizonyos térdkalács töréseknél. 

Ennél a sérülésnél is fontos, hogy minél hamarabb szakemberhez forduljunk, aki pontosan felméri, hogy szükséges-e a műtét, van olyan törés is, ahol el kell távolítani a térdkalács egy részét, sőt, akár az egész térdkalácsot. 

Bár ez a sérülés is legtöbbször sportolóknál fordul elő, történhet velünk térdtörés  munkahelyi baleset során, előfordulhat, hogy oly személyi sérülés okozza a térd törését, vagy közlekedési baleset balesetben sérülünk meg.

Mikor kaphatok kártérítést, ha térdtörés történt?

Ezekben az esetekben is fontos észben tartani, hogy azon túl, hogy szakemberhez fordulunk és a gyógyulásra összpontosítunk, ne felejtsük el, hogy kártérítést is kaphatunk.

Sokan nem tudják, de nagyon fontos, hogy nem csak a sérülés mértéke számít, hanem az is, hogy ez milyen hatással lesz a jövőnkre (akár kisebb, akár hosszabb távon). Például egy lábtörés vagy kéztörés esetén teljesen más a kártérítési összeg meghatározása, ha egy irodai dolgozóval történik meg a baleset, aki a munkáját ettől még el tudja látni, “csak” kényelmetlen lesz számára, vagy raktárban dolgozó munkás, aki a csonttörés, lábtörés, válltörés, kéztörés miatt hosszú hónapokig kiesik a munkából, elveszíti a pénzkeresés lehetőségét is. 

Azt javasoljuk, hogy mindenképpen kérjük egy független kártérítési szakértő véleményét, tanácsát. Sajnos az eleinte segítőkésznek tűnő biztosítók sokszor kihasználják jóhiszeműségünket és visszaélnek bizalmunkkal.

Elismert és nagy szaktudással rendelkező szakértő partnereink a segítségére lehetnek, mivel a kártérítés megfizetését sok esetben szakértői véleménynek kell megelőlegeznie. Ennek érdekében képviseljük a biztosító társasággal és a károkozóval szemben, ráadásul úgy, hogy tevékenységünkért cserébe csupán sikerdíjat számítunk fel. Tehát Önt előre semmiféle anyagi kockázat nem terheli! Az ügyvédi munkadíjat csakis a sikeres kártérítési eljárás után​ számoljuk fel!

Combcsonttörés/Combnyaktörés

Röntgenfelvétel a combcsonttörésről, pirossal jelölve, hol a sérülés.

A lábtörések közül talán a legsúlyosabb törés a combcsonttörés, illetve a combnyaktörés.

 • Combcsonttörés

A combcsont testünk egyik legnagyobb és legerősebb csontja, a csípőízülettől a térdízületig terjed.

A combcsonttörés, amiatt, hogy az egyik legerősebb csont, nagy erőhatásra jön létre, jelentős vérzéssel járhat előfordulhat fiatal korban, idősebb korban viszont gyakran okoz hosszan tartó gyógyulást. A kórházi kezelés során felmérik a beteg állapotát, ellenőrzik a vérkeringést és rögzítik a törést úgynevezett húzókezeléssel.

A combcsonttörés típusai:

 • Keresztirányú törés – Az ilyen típusú töréseknél a csont egyenesen elszakad.
 • Ferde törés 
 • Spirális törés 
 • Comminutive törés – Az ilyen típusú töréseknél a csont több darabra szakad.
 • Nyílt törés

Combcsonttörés esetén alkalmazhatnak külső rögzítést, főleg súlyos nyílt törések esetén, amikor a törést a lehető legrövidebb idő alatt kell rögzíteni, illetve akkor is külső rögzítést alkalmaznak, amikor a sérülés nagy csonthiánnyal jár. 

Ha a combnyak és a szár is eltört, vagy a combcsonttörés érsérüléssel is jár, alkalmazhatnak feltárást és lemezelést, vagy tomporszegezést. 

A nyílt combcsonttörésnél a sebet kitisztítják, rögzítik a törést, eltávolítják a roncsolt lágyrészeket és antibiotikumos kezelést is kap a beteg. Ha a sérült felület nagy, a sebet nyitva hagyva külső rögzítőt helyeznek fel.

Ha nem nagy a sérült felület, tisztább a seb, rövid idő után a törést zárt törésként is lehet kezelni.

Mikor kaphatok kártérítést, ha combcsonttörés történt?

A combcsonttörés, ahogy már említettük nagy erőbehatásra jön létre, tehát legtöbbször valamilyen baleset következménye, lehet közlekedési baleset, személyi sérülés, vagy üzemi baleset is ami okozhatja.

Ezekben az esetekben kártérítési igénnyel is élhetünk, azonban jobban járunk, ha profi szakértőkre bízzuk ennek megoldását. A Baleseti-kártérítés.com olyan profi jogi szakértő partnerekkel dolgozik, akik csak és kizárólag kártérítésekkel foglalkoznak. A kifejezetten baleseti kártérítési ügyekre szakosodott specialistáink​ nem hagyják egyedül ügyfeleiket a biztosítókkal és károkozókkal szemben, vállalják a problémás ügyeket ​is. Sikerdíjas szolgáltatás fejében vállalják az ügyeket, amely azt jelenti, nem kérnek előre pénzt ügyfeleink jogi képviseletéhez, tehát az ügyvédi munkadíjat csakis a sikeres kártérítési eljárás után​ számoljuk fel.

 • Combnyaktörés

Röntgenfelvétel a combnyaktörésről, pirossal jelölve, hol a sérülés.

A combnyak a csont legvékonyabb része, ezáltal a legsebezhetőbb is. A combnyaktörés a combcsont feje és a csont csöves része közt kialakult törés.

A combnyak a csípőnél található, a combcsontot és a combfejet összekötő terület. Gömbölyű, forgó része, az úgynevezett combfej a medence vápájába illeszkedik. A combnyaktörés főleg idős embereket érinti, de sportolók, vagy fizikai munkát végzők is szenvedhetnek combnyaktörést.  Kezelése a traumatológián, mozgásszervi sebész segítségével történik. A rehabilitáció során gyógytornász szakértelmére is szükség van.

A combnyaktörés okai 

Legtöbbször elesés okozza ezt a fajta lábtörést, télen gyakoribb csúszós úton, de történhet otthon is. Ha eséskor a sérült az oldalára esik, még könnyebben eltörhet a combnyak.

Az idősebbek és nők esetében gyakrabban forul elő combnyaktörés, mivel az ő csontjuk sérülékenyebb a csontrikulás miatt. A fiatalabb korosztálynál sokkal ritkább ez a fajta lábtörés, ha előfordul, akkor itt is erős fizikai behatás, közlekedési baleset, esés lehetnek a főbb okok. 

Tünete, felismerése

A combnyaktörést tünete, hogy a sérült nem tud járni, sokszor vérömleny is kialakul az érintett lábban, csípőtáji fájdalom érződik. 

Mikor kaphatok kártérítést, ha combnyaktörés történt velem?

Amennyiben a combnyaktörés baleset következtében történt, például közlekedési baleset, üzemi baleset, utas baleset során, esetleg olyan személyi sérülésnél, ahol nem mi voltunk a vétkes fél, jogosultak lehetünk kártérítésre

Szakemberekből álló, profi csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik kártérítési ügyek terén, ezért képesek vagyunk megszerezni Önnek a lehető legmagasabb kártérítési összeget, a lehető legrövidebb időn belül. Személyi sérülése, üzemi balesete vagy munkahelyi balesete során elszenvedett kárait felmérjük és egy olyan szakszerű kárigénnyel élünk a biztosító társaság irányába, amely az Ön érdekeit védi.

Legfrissebb cikkek

Balesetet szenvedtél, és hiába nem Te vagy hozzátartozód volt a hibás, szerinted nem kaptál megfelelő kártérítést?

Szeretnéd megtudni, hogy mégis mennyit kaphatsz?

Vegyél részt ingyenes tanácsadásunkon! Csak add meg az adataidat, és szakértőink tájékoztatnak a lehetőségekről!

Balesetet szenvedtél, de nem Te voltál a hibás?
Tudtad, hogy akár több 10-, 100 milliós kártérítési összeget is kaphatsz?

A kimondottan kártérítési ügyekre szakosodott kollégáink most ingyenesen megvizsgálják az ügyedet, és elmondják, mi történhet!

Kártérítésért kapott összeg. Ez akár több 10-, 100 millió ft is lehet.

Kérjük válaszolj az alábbi két kérdésünkre, hogy lássuk, milyen baleset történt!

Milyen balesetet szenvedtél vagy szenvedett a hozzátartozód?

Milyen személyi vagy anyagi kárral járt a baleset?

Köszönjük a válaszaidat, VÁRJ!
Érdekelnek azok a tippek, amikkel megelőzheted, hogy a munkáltatód, vagy a biztosító átverjen?
Akkor add meg az email címed, és töltsd le ingyenes tippjeinket, amik baleset esetén akár több 10, de akár 100 millió forintot is érhet Neked!
Ne feledd, nem csak tippeket adunk, SEGÍTENI is tudunk!

Hogyan? Add meg adataidat, és mi megválaszoljuk a kérdéseidet, ingyenes személyes jogi tanácsadást kapsz profi szakembereinktől! Szabad helyeink gyorsan betelnek, úgyhogy jelentkezz mihamarabb!

Kérjük, add meg adataidat!