10+ év speciális tapasztalat a kártérítésben

Balesetet szenvedtél, de nem Te voltál a hibás?
Tudtad, hogy akár több 10-, 100 milliós kártérítési összeget is kaphatsz?

Közlekedési balesetet szenvedett?

Bárkit érhet közlekedési baleset. Nem is kell hozzá figyelmetlenség, hibázás, technikai probléma. Lehet, hogy jó sofőrök vagyunk, maximálisan koncentrálunk és biztonságos járművel közlekedünk, de ekkor sem vagyunk teljes biztonságban.

Könnyen megeshet, hogy a mögöttünk haladó elbambul, a mellettünk sávot váltónak nem működik az irányjelzője, esetleg hirtelen elvakít valakit a nap.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A közlekedési balesetek esélyét csak csökkenteni tudjuk, teljesen megszüntetni nem. Ezért fontos, hogy alaposan felkészüljünk, ha ilyen tragédia történik velünk.

Ha tudjuk, hogy mik a teendőink, akkor nem csak magunkon tudunk segíteni, hanem bajba jutott embertársainkon is. Sőt, elkerülhetjük, hogy a baleseten túl még a biztosító is megkárosítson minket!

Mit tegyünk, ha megtörtént a baj?

Ha bekövetkezett a közlekedési baleset, azonnal meg kell állni és meg kell győződni róla, hogy történt-e személyi sérülés. Amennyiben személyi sérülés is történt, akkor a mentőket, rendőrséget értesítenünk kell, a sérülteknek segítséget kell nyújtanunk. Fontos, hogy biztosítsuk a helyszínt a megfelelő eszközökkel (például az autóban található háromszöggel).

baleset kerékpárSérülés esetén szóljunk a mentőknek a 104-es, a rendőröknek a 107-es számon, vagy használhatjuk a 112-es segélyhívót is. Személyi sérülés érte? Ne hagyja, hogy a baleset után megtévessze a biztosító! Vegyen igénybe ingyenes jogi tanácsadást!

Figyelem, akkor is érdemes értesíteni a rendőrséget, ha a felelősség kérdése vitás. Mindenképpen hagyjuk érintetlenül a helyszínt, de telefonnal több szögből készítsünk fotót a helyszínről. Ez nagy segítségünkre lesz igazunk bizonyítására a hatóságok és a biztosító előtt. A rendőrséget akkor is értesítenünk kell, ha közüzemet ellátó járművel ütköztünk (például Volán busz, vagy BKK járat), illetve, ha külföldi szereplője is van a balesetnek.

közlekedési baleset grafikon2Ha kisebb koccanás történt, akkor a gépjárművel lehúzódhatunk az út szélére. Azonban nagyobb kár esetén, illetve személyi sérülés bekövetkezésekor nem szabad elmozdítani a balesetben részt vett járműveket, akkor sem, ha az a forgalmat akadályozza!

Amennyiben bárki is rendőrségi intézkedéshez folyamodott, akkor a másik fél köteles a rendőri intézkedést megvárni és csak akkor hagyhatja el a helyszínt, ha a rendőr erre engedélyt adott.

Mi SEGÍTÜNK Neked!

Ha balesetet szenvedtél, ahol megsérültél, és nem Te voltál a hibás,
akkor akár több 10-, 100 millió forintos kártérítést is kaphatsz!

A kártérítés megfizetését törvény írja elő!

Kérd profi kártérítési szakértőink segítségét!

Kattints a gombra!

A helyszínen ki kell töltenünk az európai baleseti bejelentőlapot (a kék-sárga lap), ezt a feleknek aláírással kell igazolni, továbbá a tanúk nevét és elérhetőségét is fel kell tüntetnünk. Az azonosító iratokat a résztvevő felek kötelesek egymásnak átadni. Kölcsönösen ellenőrizzük a másik fél adatainak valóságát, a másik fél engedélyével akár fényképet is készíthetünk a papírokról. Az úgynevezett kék-sárga dokumentum díjmentesen beszerezhető a biztosítóknál. Lényegtelen, hogy melyiktől szerezzük be, mivel közlekedési baleset grafikon3európai szabvány. A lapot az útmutató szerint egyértelműen, jól értelmezhetően töltsük ki. Ügyeljünk a részletességre és pontosságra.

Ha nem rendelkezünk bejelentőlappal, akkor általában könnyűszerrel szerezhetünk egyet a többi autóstól. Végszükség esetén egy lapra is leírhatjuk az esetet. Ekkor is fontos, hogy mindkét fél aláírja azt, csak ekkor fog számítani az ügy kivizsgálásakor. Apróságnak tűnhet, de lényeges, hogy mindig tartsunk a gépjárműben tollat és papírt.

A közlekedési baleset következtében a bejelentőlap egy-egy példányát meg kell őrizniük a feleknek. Erre a biztosítónál történő kárbejelentéskor lesz szükségünk. Legyünk óvatosak a biztosítónál, mindenképpen kérjük ki szakjogász véleményét! Jelentkezzen ingyenes jogi tanácsadásra!

A biztosítónál kötelesek vagyunk bejelenteni a közlekedési balesetet. Erre 5 munkanap áll rendelkezésünkre, jobb vele nem késlekedni. Ezt követően a bajba jutott 30 napon belül köteles a kárigényét a vétkes fél biztosítójával közölni.

Legyünk figyelmesek! A biztosítónak kötelessége az elbírálással kapcsolatos kérdésekre választ adniuk, továbbá lehetővé kell tenniük a dokumentumok ellenőrzését.

forintHa közúti balesetet szenvedtünk, akkor kiszolgáltatott helyzetbe kerültünk. Megijedünk, kárunk keletkezett, konfliktushelyzetbe kerülhetünk. Ezen kívül még valószínűleg soha nem kellett ilyen helyzetet megélnünk, tehát bizonytalanok vagyunk. Nem könnyű higgadtnak maradnunk és egy ilyen szituációban megfelelni az előírásoknak. Pedig fontos ügyintézés veszi kezdetét, amire ha nem figyelünk, komoly kárunk keletkezhet a közlekedési baleseten túl is!

Közúti balesetet szenvedett? Tudta, hogy személyi sérülés esetén akár milliós kártérítésre is számíthat? Minden esetben vegyen igénybe jogi tanácsadást, mert a biztosítók megvezethetik. Tudta, hogy éves szinten ezrével esnek el a károsultak jogos kártérítésüktől?

Ha Ön, vagy ismerőse közúti balesetet szenvedett és személyi sérülés érte, kérje ingyenes jogi tanácsadásunkat!

Ne hagyja, hogy a biztosító visszaéljen a helyzettel és duplán érje kár!

Legfrissebb cikkek

Balesetet szenvedtél, és hiába nem Te vagy hozzátartozód volt a hibás, szerinted nem kaptál megfelelő kártérítést?

Szeretnéd megtudni, hogy mégis mennyit kaphatsz?

Vegyél részt ingyenes tanácsadásunkon! Csak add meg az adataidat, és szakértőink tájékoztatnak a lehetőségekről!

Balesetet szenvedtél, de nem Te voltál a hibás?
Tudtad, hogy akár több 10-, 100 milliós kártérítési összeget is kaphatsz?

A kimondottan kártérítési ügyekre szakosodott kollégáink most ingyenesen megvizsgálják az ügyedet, és elmondják, mi történhet!

Kártérítésért kapott összeg. Ez akár több 10-, 100 millió ft is lehet.

Kérjük válaszolj az alábbi két kérdésünkre, hogy lássuk, milyen baleset történt!

Milyen balesetet szenvedtél vagy szenvedett a hozzátartozód?

Milyen személyi vagy anyagi kárral járt a baleset?

Köszönjük a válaszaidat, VÁRJ!
Érdekelnek azok a tippek, amikkel megelőzheted, hogy a munkáltatód, vagy a biztosító átverjen?
Akkor add meg az email címed, és töltsd le ingyenes tippjeinket, amik baleset esetén akár több 10, de akár 100 millió forintot is érhet Neked!
Ne feledd, nem csak tippeket adunk, SEGÍTENI is tudunk!

Hogyan? Add meg adataidat, és mi megválaszoljuk a kérdéseidet, ingyenes személyes jogi tanácsadást kapsz profi szakembereinktől! Szabad helyeink gyorsan betelnek, úgyhogy jelentkezz mihamarabb!

Kérjük, add meg adataidat!