Gépjárműkár

“Egy közlekedési baleset következtében totálkárosra tört a kétéves autóm… A kezdeti nehézségek után sikerült kártérítési igényemmel nagy eredményeket elérni. Minden keletkezett költséget megtérített a vétkes sofőr biztosítója!” – K. László

gépjárműkárTapasztalataink szerint az egyik leggyakoribb károsodási forma a gépjárműkár, amikor is egy közúti baleset során gépjárművünkbe beleütköznek. Ebben az esetben fontos tudni, hogy a károkozó gépjármű vezetőjének, illetve a gépjármű kötelező felelősségbiztosítójának nem csupán a javítási költséget, illetve a totálkárt kell megtérítenie, hanem a balesettel okozati összefüggésben keletkezett valamennyi igazolt egyéb kárt is. Általában leggyakoribb „egyéb” igényként a bér gépkocsi költségét, a sérült gépkocsi szállítási költségét, illetőleg az értékcsökkenés megtérítését követelik a károsultak, azonban ez nem zárja ki, hogy egyéb további igények is érvényesíthetők legyenek (kiesett megrendelések, elmaradt munkák, hitel vagy lízing szerződések felmondási díjai, stb…).

Gépjárműkára keletkezett? Szeretne élni a kártérítés lehetőségével, de bizonytalan az eljárást illetően?

Igen, szeretnék ingyenes konzultációt kérni!

 

Mit tegyen, ha balesetet szenved, és gépjárműkára keletkezik?

Mindenképpen a baleset helyszínén és a károkozóval együtt töltse ki a baleseti bejelentő nyomtatványt, melyből egy-egy eredeti példány őrizzen meg! Ügyelnie kell a nyomtatvány teljes körű és pontos kitöltésére, mivel a későbbiekben ez lesz a kárrendezés alapdokumentuma.

gépjárműkárHa személyi sérülés is történt a baleset során, akkor feltétlenül kérjen rendőri intézkedést és hívjon mentőt – bármilyen csekélynek is látszik a sérülés foka! A személyi sérülés tényét általában külön adatlapon is be kell jelenteni a károkozó gépjármű felelősségbiztosítójánál. A személyi sérülésről részletesebben itt tájékozódhat!

Amennyiben Ön okozott kárt, annyiban a felelősségét a helyszínen ismerje el, a baleseti bejelentő egy eredeti példányát őrizze meg és az okozott kárt – lehetőség szerint – 5 munkanapon belül saját biztosítójánál jelentse be. Saját kára megtérítését ebben az esetben Casco biztosítás alapján kérheti.

Ha vita van a felelősség kérdésében, annyiban mindenképpen kérjen rendőri intézkedést!
A gépjárműkár bekövetkezése után kárigényét 30 napon belül jelentse be a károkozó gépjármű felelősségbiztosítását kezelő biztosító társaságnál!
Gépjármű kár esetén a leggyakoribb vita a károsult és a károkozó vagy annak biztosítója között a baleseti mechanizmus megítélése és a fizetendő kártérítés összege szokott lenni.

Bizonytalan a megszerezhető kártérítés összegében? Úgy érzi, a biztosító szinte nevetségesen kevés összeget ajánl? Kérje ki szakértői véleményünket!

Igen, ingyenes konzultációt kérek!

 

Mire figyeljen gépjárműkár esetén?

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a biztosító minden egyes bejelentett kárigényt kivizsgál (jellemzően szakértői apparátussal) és saját belátása szerint ítéli meg, hogy kifizeti-e a kártérítés összegét, vagy sem. Éppen ezért fontos és lényeges tehát, hogy milyen nyilatkozatot tesz Ön a kárrendezési eljárás elején, mert ez a későbbiekben meghatározza a kártérítés megfizetését. Lényeges dolog továbbá azt is, hogy a biztosító kárszámítást végez a kárbejelentés után (amely némely esetben több hónapig is eltarthat), azonban a károsultat már a baleset napjától kamat is megilletné!

gépjárműkárAmennyiben a biztosító – vitás felelősség esetén – jogerős szabálysértési határozathoz köti a kártérítés megfizetését, abban az esetben polgári pert kezdeményezhet a biztosítóval szemben, mivel a kártérítés megfizetésének nem feltétele a rendőrségi határozat, még abban az esetben sem, ha abban éppenséggel a „károsultat” teszik felelőssé a baleset bekövetkezéséért.

Szakemberekből álló csapatunk teljes mellszélességgel kiáll ügyfeleiért és szakmai tapasztalatával az elérhető legmagasabb kártérítés megfizetését éri el a lehető legrövidebb időn belül! Gépjárműkára keletkezett?

Igen, szeretnék bővebb, ingyenes tájékoztatást kérni!

 

Miben és hogyan segíthetünk gépjárműkár esetén?

gépjárműkárBaleseti kártérítési ügyekre specializálódott szakértői csapatunk teljes mellszélességgel kiáll ügyfeleiért, és évek hosszú sora alatt megszerzett szakmai tudásával az elérhető legmagasabb kártérítés megfizetését éri el, a lehető legrövidebb időn belül. Ennek során a balesetével elszenvedett kárait felmérjük, melynek alapján egy olyan kárigénnyel élünk a biztosító társaságok irányába, mely az ügyfelünk érdekeit védik. A fentieken túl elismert és nagy szaktudással rendelkező szakértő partnereink is a segítségére lehet igényének érvényesítésében, mivel a kártérítés megfizetését sok esetben szakértői véleménynek kell megelőlegeznie.

Széleskörű kárrendezési tapasztalatokkal rendelkező kollégáink már a kezdetektől segítségére vannak jogos kárának érvényesítésében. Ennek érdekében – amennyiben igényli – képviseljük a biztosító társasággal és a károkozóval szemben, ráadásul úgy, hogy tevékenységünkért cserébe csupán sikerdíjat számítunk fel. Tehát Önt előre semmiféle anyagi kockázat nem terheli! Az ügyvédi munkadíjat csakis a sikeres kártérítési eljárás után​ számoljuk fel!

További információkat a baleseti kártérítésről és profi jogi szakértőinkről honlapunkRólunk menüpontjában olvashat.

 

Kérdése van baleseti kártérítését illetően?

Ha Ön bizonytalan kártérítésének összegét, illetve az eljárás folyamatát tekintve, keressen minket a Kapcsolat menüben található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon e-mailt –, és készséggel válaszolunk kérdéseire. Vegye igénybe szolgáltatásunkat!