“Balesetem volt a…” – tényleg veszélyes a grillezés?

Képtelenebbnél képtelenebb “balesetem volt…” történeteket hallunk, és néha csak megvonjuk a vállunkat, hogy “ügyetlen emberek mindig is voltak, ilyen velünk úgysem történhet”.

Ezt persze csak addig gondoljuk így, amíg át nem élünk mi is egy ilyen bagatellnek tűnő balesetet.

Minden évszaknak megvannak a maga tipikus balesetei: nyáron a hőség miatt ájulás és leégés, télen elcsúszunk és eltörik a lábunk, ősszel a köd miatt rosszul látunk és balesetet szenvedünk. De milyen veszélyek leselkednek ránk tavasszal? Az egyik nagy biztosító összegyűjtötte a legtipikusabb tavaszi baleseteket, veszélyforrásokat, ezzel foglalkozik mostani cikkünk.

Balesetem volt… futás, biciklizés, korizás közben

Tavasszal hihetetlen dömping van a futópályákon és a bicikliutakon. A sportolást el-, vagy újrakezdők ilyenkor egyszerre kezdenek el sportolni és teszik ezt hatalmas hévvel.

Általában ez jelenti a problémát. A több hónapos “szobafogság” után nagy sebességgel kerékpározunk, de az izmainknak és agyunknak kellene még pár perc, pár kör, hogy ismét biztonsággal közlekedhessünk.

A leggyakoribb balesetek ilyenkor a húzódások, horzsolások, enyhe zúzódások. Az apróbb baleseteket fertőtlenítsük, ragasszuk le, a kis húzódásokat pihentessük. Amennyiben a fájdalom nem múlik el, keressünk fel egy orvost, hátha az izmaink vagy szalagjaink sérültek.

   

Balesetem volt… metszés, fűnyírás, festés közben

Nem csak a bicikliutak telnek meg kerekesekkel, akik sajnos néha biciklisekkel, vagy autósokkal szenvednek el közlekedési balesetet, de gyakran egy ártatlannak tűnő kerti tennivalóval is sérülést szerezhetünk.

A biztosító felmérése szerint a fametszés, fűnyírás, virágültetés potenciális veszélyforrás. Nem csak éles szerszámokkal dolgozunk, hanem létrára mászunk, belelépünk valamibe, vagy megszúrjuk magunkat. A szúrt sérülés azért is veszélyesebb, mint a vágott, mert a vágásos seb általában jobban vérzik, de csak felületi sebet jelent, míg a szúrt sebnél jóval nagyobb a belső sérülés, vagy a fertőzés veszélye.

Balesetem volt… grillezés közben

A kertben nem csak dolgozni lehet, hanem a sütögetés, vagy a szabadidő egyéb eltöltése is jó program. Tavasszal gyakran összegyűlnek a barátok, családtagok és élvezik a szabadlevegőt, a napsütést.

A grillezés egy nagyon jó elfoglaltság, de sajnos évről-évre egyre több balesetet vonz magával. Gyakoriak az égési sérülések, vagy a gyerekek hajlamosak felborítani a grillt és a forró szén komoly veszélyt tud jelenteni.

A grillezés során a legtöbb baleset a grill közelében, vagy a rohangászó gyerekekkel történik. Ritkán jut eszünkbe a kártérítés, de ha van biztosításunk általános személyi sérülés bekövetkezésére, akkor érdemes utánajárni.

Balesetem történt…. napozás közben

balesetem történtAkár az ártatlan napozás is rejthet kockázatokat. Mindannyian élvezzük az egyre erősödő napsugarakat, azonban a hőmérséklet gyakran nem emlékeztet rá, hogy a napsugarak erősek lehetnek. A napozás közben tehát óvakodjunk a leégéstől, illetve a rovarcsípésektől.

Balesetem történt… az utcán

Kevesen tudják, de tavasszal és nyáron fordul elő leggyakrabban kutyaharapás. Ilyenkor gyakran elcsatangolnak a kutyák, amelyek aztán feszültté válnak az új környezettől, vagy egy idegen ember simogatását agressziónak érzékelik és megharapják őket. Főleg a gyerekek vannak kitéve ennek a veszélynek.

Tudatosítsuk a gyerekeinkkel, hogy csak az ismert kutyákkal játszanak, akkor is a gazdájuk jelenlétében. Sajnos manapság is gyakori, hogy gyerekek szenvednek sérülést a felelőtlen gazdák miatt, de kis odafigyeléssel ez a szám jelentősen visszaszorítható.

Balesete volt munkahelyén, vagy közlekedés közben?

A baleseteknek gyakran van felelőse is, ilyenek a közlekedési balesetek és munkahelyi, vagy munkabalesetek. Ilyenkor kártérítést igényelhetünk, amit a károkozó, vagy a biztosító köteles megtéríteni számunkra.

Önt is baleset érte? Szerezze meg az Önt megillető kártérítést!

Jelentkezzen ingyenes konzultációnkra és tudja meg a részleteket!

JELENTKEZEM!