Amikor balesetről hallunk, az emberek többsége arra gondol: autóbaleset. Való igaz, az autóbalesetek teszik ki a közlekedési balesetek jelentős részét. Jelen cikkünk azt fejtegeti, hogy mik az autóbalesetek leggyakoribb okai.

A nagy-britanniai The Telegraph magazin a brit Automobile Association felmérése alapján összefoglalta azt a tíz leggyakoribb okot, amelyek autóbalesethez vezethetnek. Sajnos ezen balesetek vége gyakran személyi sérülés, sőt, nem ritka a halálos közlekedési baleset sem.

A The Telegraph cikke tartalmaz néhány egyértelmű, de néhány meglepő okot is.

Fényviszonyok

Megállapították, hogy autóbaleset bekövetkezése főleg a reggeli, illetve esti órákban várható, hiszen felkelő, illetve lemenő nap fénye gyakran elvakítja az autósok szemét. A briteknél évente majdnem 4.000 közúti baleset következik be a vakító napsugarak miatt. A legveszélyesebbnek október hónapot találták e tekintetben.

Fontos, hogy szélvédőnket mindig tartsuk tisztán, rendszeresen cseréljük ablaktörlőnk gumiját, illetve legyen feltöltve autónk ablaktörlőfolyadékkal is, hiszen a koszos ablakon jobban képes elvakítani minket az alacsonyan lévő nap fénye.

Tapasztalt autóvezetők javasolják, hogy legyen az autóban napszemüveg, mégpedig foncsorozott, mely jobb kontrasztot biztosít, az éles fényeket csökkenti, de mégsem sötétíti el teljesen a látóteret.

Ne feledjük, hogy a napfény nem csak minket vakíthat el, hanem a többi sofőrt is, ezért ilyen időben fokozottan figyeljünk erre és készüljünk fel a vészhelyzetekre.

Kátyúk

autóbalesetHa a briteknél előforduló autós balesetek kiváltó okai között is a top-pozícióban szerepel, akkor Magyarországon is megér pár szót. Minden autós találkozott már kátyúkkal és mindenkinek van egy-két kellemetlen története is velük.

Elméletben igényelhető kártérítés, ha autónk sérülést szenvedett a kátyúk miatt, de valójában ez egy roppant nehézkes procedúra. A kátyúk azonban nem csak autónkban (főleg annak kerekében) tehetnek kárt, de komoly baleseti veszélyforrást is jelenthetnek.

Egy nagyobb kátyút még autóval is ki kell kerülni, ezzel áttérhetünk a másik sávba, de az egynyomtávos járművek (motor, bicikli) számára már a kisebb kátyúk is veszélyt jelentenek.

Tüsszentés

Meglepő balesetet kiváltó ok a tüsszentés, de igenis valós. Tüsszentésnél becsukjuk a szemünket és izmaink is öszerándulnak. Ez nagy tempónál nagyon veszélyes tud lenni. Akkor pedig főleg, ha az útviszonyok is kockázatosak (jeges, vizes utak). Tüsszentés ellen nehéz felkészülni, de talán picit csökkentjük az esélyét, ha nem használunk irritáló és erős autóillatosítót, valamint rendszeresen takarítjuk az autónkat.

Gyerekek

A gyerekekre fokozottan kell figyelni utazás során. Nem csak az út szélén, járdán közlekedő gyerekek lehetnek veszélyesek önmagukra és másra nézve, hiszen bármikor leléphetnek meggondolatlanul az útra, vagy (mindenki rémálma) labda után futnak ki az útra, hanem a velünk együtt utazó gyerekeknél is fontos a fokozott figyelem.

gyerekek-autobaleset

A gyerekek nem mindig észlelik az autózásban rejlő veszélyeket és gyakran el is unják magukat. Ezért néha elkezdik szórakoztatni magukat, illetve próbálnak játszani a sofőrrel. A kisebbik veszélyforrás, hogy szóval tartják a sofőrt, vagy figyelmet követelnek maguknak, viszont igazán komoly gondot az tud okozni, ha próbálnak odamászni sofőr ölébe, vagy játékokkal zavarni őket.

Gyorshajtás

A gyorshajtással gyakran együtt jár a rossz mérlegelési képesség, az autóvezetési rutin hiánya, illetve a felelőtlenség. Nem meglepő, hogy sok autóbaleset fő oka a gyorshajtás. Megkülönböztetünk abszolút és relatív gyorshajtást. Az abszolút gyorshajtás során a megengedett sebességhatárt lépjük túl, míg a relatívnál nem feltétlenül lépjük túl azt, viszont ennek ellenére is felelőtlenül közlekedünk. Például csúszós úton, kanyarban nem lassítunk, illetve rossz látási viszonyok között sem a megfelelő sebességet választjuk.

Rossz időjárás

Az autóbaleset bekövetkezése ritkán vezethető vissza egy konkrét okra, hiszen gyakran több tényező is közrejátszik. Az időjárási nehézségek gyakran nehezítik meg a közlekedést és egy kis figyelmetlenséggel, egy enyhe gyorshajtással párosulva meg is történik a baj, akkor is, ha máskor úgy érezzük, hogy “10 km/h-val gyorsabban megyek, ez még belefér”.

Az eső, hó, köd, jég, szél, kánikula mind-mind veszélyesebbé teszi a közlekedést. Legyünk elővigyázatoak.

Telefon

A mobiltelefon használata ugyan tilos a sofőr részére, a telefonálás csak kihangosítóval megengedett, ennek ellenére egyre többször okoz balesetet, hogy vezetés közben a telefonnal vagyunk elfoglalva. Manapság nem csak telefonálunk a készüléken, de Facebook-ot használunk, interneten keresgélünk, chat-elünk a másikkal, kommentelünk, olvasunk stb. Ez roppant veszélyes és felelőtlen magatartás. Sajnos annyira a telefonhoz vagyunk nőve, hogy nehezen álljuk meg a használatát.

Lehet, hogy csak rá-rápillantunk a kijelzőre, mégis könnyen megtörténik a baj, hiszen ilyenkor pár másodperc kihagyás is elég. Leléphet valaki az útra, elénk futhat egy vad, valaki hirtelen fékezhet előttünk, vagy a szembejövő elkezd előzni.

A telefonok másik veszélye, hogy autóvezetés közben a többi sofőr számít rá, hogy minden autós hasonló figyelemmel és a szabályok betartásával közlekedik. Az úgynevezett “bizalmi elv” erről szól. Autóvezetés közben azonban a sofőrök gyakran kommunikálnak egymással: intenek a másiknak, villantanak, indexelnek, lehúzódnak, gyorsítanak stb. Ez mind-mind felfogható kommunikációként, amire ösztönösen és azonnal tudunk reagálni, ha az útra koncentrálunk. Azonban mindez veszélybe kerül, ha közben üzeneteket, fotókat nézünk.

   

Elalvás

A Brit Közlekedési Minisztérium felmérése szerint a hajnali órákban a balesetek bő 50%-a amiatt történik, hogy a sofőr elalszik a volánnál.

Autót kizárólag úgy szabad vezetni, ha autóvezetéshez megfelelő állapotban vagyunk. Sokan ezt úgy értik, hogy nem szabad alkoholt inni vezetés előtt, de ez nem csak erről szól. Álmosan, fáradtan, ingerülten is kockázatos a volán mögé ülni, hiszen sok autóbaleset születik ebből. Amenniyben erős fájdalmaink vannak (például fejfájás), vagy betegek vagyunk és gyógyszereket szedtünk be, akkor szintén mérlegeljük, hogy képesek vagyunk-e vezetni.

Rutintalanság, rossz reakciók

A nagy-britanniai felmérés szerint az autóbalesetek 65%-a arra vezethető vissza, hogy a sofőr rosszul reagál egy szituációra, rosszul méri fel az adott helyzetet. Ez a gyakorlat hiányára és a mentális fel nem készültségre vezethetők vissza.

Nagyon hasznosak tudnak lenni a különböző autóvezetői tréningek, ahol biztosított körülmények között próbálhatjuk ki magunkat nehéz helyzetekben. Itt nem csak a magunk, hanem autónk képességeit is megismerjük és rengeteget tanulhatunk belőlük. Egy-egy ilyen tréning gyakran nem olcsó, viszont a beszámolók szerint bőven megtérül az áruk.

Akár egy kis figyelmetlenség is elég, hogy bekövetkezzen egy autóbaleset. Szerencsés esetben ezek enyhe anyagi kárral járnak, de sajnos nem ritka a személyi sérülés, az utas baleset a halálos közlekedési baleset sem.

Autóvezetés közben nem csak magunkért, hanem a többi közlekedő iránt is felelősséggel tartozunk.

Ha olyan autóbaleset történt, amelyet nem mi okoztunk, de mi is elszenvedői vagyunk, akkor kártérítés illet meg minket. A biztosítók gyakran nem járnak el méltányosan. Ilyen esetben forduljunk tapasztalt kártérítési szakértőhöz!

Önnel is autóbaleset történt? Nem Ön volt a felelős, de Ön is megsértült az autóbaleset során?

Jelentkezzen most és szakértőnk segít, hogy a legmagasabb kártérítést kapja meg!

JELENTKEZEM!